HPG gerillaları: Ne olursa olsun diz çökmeyeceğiz

Newroz Bayramını kutlayan HPG gerillaları Dilxwaz Teyî ve Dilxwaz Germiyan, ne olursa olsun diz çökmeyeceklerini, direnişten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

HPG gerillaları Dilxwaz Teyî ve Dilxwaz Germiyan, diriliş bayramı Newroz’a ilişkin konuştu.


Newroz’un direniş ve özgürlük ruhuna değinen HPG gerillası Dilxwaz Teyî, “Rêber Apo başta olmak üzere herkesin Newroz Bayramını kutluyorum. Newroz ateşinin her kıvılcımı halkların direniş, başarı ve özgürlük anı olacaktır. Bu yılki Newroz, Kurdistan'da direniş ateşini daha da gürleştirecek ve mücadele dolu bir yılı beraberinde getirecektir. Newroz biz Kürtler için kadim bir kültürdür, biz bu günü sadece sevinç ve mutluluk günü olarak değil, aynı zamanda anlamlı ve önemli bir gün olarak tanımlıyoruz. Kurdistan’ı işgal etmek isteyen düşman kültürümüzü de yok etmeyi hedefliyor. Buna karşı bu yılı Rêber Apo’nun fiziki özgürlük yılı ve başarı yılı yapacak, Mazlum’un direniş ruhuyla Newroz ateşini daha da gürleştireceğiz.

Bu direniş ruhuyla varlığımıza ve kimliğimize sahip olacağız. Bizim için Newroz direnişin, barışın, birliğin ve özgürlüğün simgesidir. Bugün düşmanın tüm saldırılarına karşı Kurdistan dağlarında halkımızın özgürlüğü için zafer mücadelesi veriyoruz. Mazlum Doğan’ın izinden gidiyoruz. Bugün binlerce Mazlum özgürlük dağlarında savaşıyor. İşgalci düşmana karşı kimliğimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız. Ne olursa olsun diz çökmeyeceğiz, direnişimizden ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kimse direniş ateşimizin kıvılcımını söndüremez” diye konuştu.

KÜRT HALKI TÜRK DEVLETİNİN SOYKIRIMINA BOYUN EĞMEDİ


Newroz’un Kürt halkı için zafer ve direniş simgesi olduğunu vurgulayan HPG gerillası Dilxwaz Germiyan ise şunları belirtti: “Kürt halkı bugüne kadar birçok işgal ve soykırım saldırısıyla yüz yüze kaldı. Buna karşı Kürtler her zaman bir direniş ve isyan halinde olmuşlardır. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan ve yoldaşlarının direnişi de buna örnektir. Faşist Türk devletinin kültürel soykırımına boyun eğmediler ve son nefeslerine kadar direndiler. Bugün bu direniş daha da artmış durumda. Kürt halkı ve PKK gerillaları bu direniş geleneği üzerinden bugünlere gelmiştir. Bugün işgale direnen her PKK gerillası Çağdaş Kawa olmuştur. Geçtiğimiz ay Kuzey Kürdistan'da büyük bir deprem oldu ve halkımız çok acılar çekti. Yaşanan zorluklar nedeniyle bu yılki Newroz depremzedelerle dayanışma Newroz’u olacaktır.”