HPG'nin 'Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Hamlesi' sonuçlandı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi’ni başarıyla sonuçlandırdıklarını açıkladı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, 24 Ekim’de telsizde HPG Zagros Saha Güçleri ile yaptığı konuşmada, Ş. Agirî ve Ş. Pîroz Devrimci Hamlesi’nin amacına ulaştığını belirterek, hamleyi sonuçlandırdıklarını açıkladı.

'AKP, SAVAŞ KURALLARINI TANIMIYOR'

Zagros Saha Komutanları ve tüm gerilla birimlerinin hazır bulunduğu telsiz muhaberesinde değerlendirmelerde bulunan Malazgirt, AKP’nin, savaş kurallarını tanımayan tüm ahlak dışı yol ve yöntemleri kullandığına dikkat çekerek, kirli savaş politikalarıyla sonuca gitmek istediğini belirtti.

Malazgirt, "Başta Önderliğimizin büyük onurlu direnişi ile birlikte halkımızın boyun eğmeyen onurlu duruşu ve düşmanın teslimiyet politikalarına direnen zindandaki arkadaşların direnişi ile düşmanın teslim alma ve sindirme siyaseti boşa çıkmıştır” dedi.

Türk devletinin, “bahara kadar gerillaları bitireceğiz; eylem yapamayacak pozisyona getireceğiz” diyerek kapsamlı bir saldırı konseptini gerilla güçlerine karşı uygulamak istediğini söyleyen Amed Malazgirt, bu konsepte karşı gerillanın geliştirmiş olduğu direnişi de değerlendirdi.

Malazgirt, başta Kuzey gerillası olmak üzere, Botan’dan Amed’e, Karadeniz’den Amanos’a, Dersim’den Serhad’a kadar yayılan gerilla direnişi ile bu saldırı konseptini boşa çıkardıklarını dile getirdi.

Malazgirt, 2017 sonbaharında Zagros’larda gerilla güçlerine karşı işgalci TC ordusunun kapsamlı saldırılar başlatarak Güney Kürdistan’a yönelik bir işgal harekatı başlattığını, bununla Güney Kürdistan topraklarını da kendi topraklarına katmak istediğini belirtti.

'HAMLEMİZ, TC ORDUSUNUN YÖNELİMLERİNİ BOŞA ÇIKARDI'

TC ordusunun bu konseptine karşı Zagros Saha Güçleri’nin 9 Mayıs 2018 günü Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi’ni başlattığını belirten Malazgirt, şöyle devam etti:

"Faşist TC ordusunun tüm işgal yönelimlerine karşılık gerillalarımız büyük bir cesaret ve fedakarlıkla direnmiş, Zap’tan Cilo’ya, Avaşîn’den Xakurkê’ye hemen hemen her yerde etkili ve başarılı eylemler yapmıştır. Bradost mıntıkasına bağlı Lêlîkan, Evdalkovî, Elîdirêj ve Geliyê Reşalanlarında; Barzan mıntıkasına bağlı Tepe Xwedê’de; Şemzînan’a bağlı Govendê, Basya, Elîşer alanlarında; Esendere ve Gever yöresinde; Colemêrg-Çelê-Gever yol hattında; Cîlo, Çarçella, Geliyê Doskî, Ş. Fikret ve Herkî alanlarında; yine Koordine, Xeregol ve Ertuş alanlarında, saha güçlerimiz derin bir fedakarlık, büyük bir cesaret ve zengin gerilla taktikleri temelinde gerçekleştirdiği eylemlerle düşmanın tüm yönelimlerini sonuçsuz bırakmıştır."

‘395 EYLEMDE 1.149 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ’

Malazgirt, savaş bilançosunu da açıkladığı konuşmasında, bu süreçte 395 gerilla eylemi gerçekleştirildiğini, bu eylemlerde 1149 işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü söyledi. Malazgirt, ayrıca bu süreçte 32 zırhlı aracın imha edildiğini ve birçok askeri teçhizata gerillalar tarafından el konulduğunu belirtti.

'22 EKİM EYLEMLERİ HAMLEDE ZİRVE OLDU'

Malazgirt, 5 aydan uzun bir süre başarılı bir şekilde yürütülerek TC sisteminin Güney Kürdistan’ı işgal gayesini boşa çıkartan Ş. Agirî ve Ş. Pîroz Devrimci Hamlesi’nin, 22 Ekim 2018 günü Sîdekan’abağlı Lêlîkanve Koordine Tepeleri’ne dönük yapılan başarılı eylemlerle sonuçlandırıldığını kaydetti.

Malazgirt, özel olarak bu her iki eylemi gerçekleştiren gerilla birimlerini kutladığı konuşmasında, hamlenin başarılı bir şekilde amacına ulaştığını belirterek, Ş. Agirî ve Ş. Pîroz Devrimci Hamlesi’ni sonlandırdıklarını dile getirdi.

“YJA STAR VE HBDH GÜÇLERİNİ KUTLUYORUM”

YJA STAR güçlerinin bu hamle sürecine büyük bir fedakarlık ile katıldığına değinen Malazgirt, YJA STAR güçlerinin gerçekleştirdiği özgün eylemlerle, düşmanın Güney Kürdistan topraklarında etkisizleştirilmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Malazgirt, tüm Zagros Sahası YJA STAR güçlerini kutladığı konuşmasında; HBDH güçlerinin de hamleye katkılarını değerlendirerek; bu hamle sürecinde faşizme karşı devrimci dayanışmanın en çarpıcı örneklerinin sergilendiğini belirtti.

HAYATINI KAYBEDEN GERİLLALAR ANILDI

Bu devrimci hamle sürecinde “fedai ruhla direnerek” hayatını kaybeden gerillaları anan Amed Malazgirt, hamle sürecinin başarı kaynağının “kahraman şehitler” olduğunu vurguladı.

Malazgirt, “hamlede birçok kahraman gerillanın şehadete ulaştığını” belirterek, “bu hamlenin gerçek yürütücülerinin büyük fedakarlıklarla düşmana geçit vermeyen şehitler olduğunu” dile getirdi.

'ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ DAHA HASSAS OLACAK'

Önümüzdeki süreçte, daha yoğun ve sıcak bir dönemin kendilerini beklediğini belirten Amed Malazgirt, tüm gerilla birimlerinin, dönemin gerektirdiği hassasiyet temelinde kendisini Öcalan'ın zafer çizgisinde yeni mücadele dönemine hazır hale getirmesi gerekliliğini vurguladı.