HPG Türk medyasını yalanladı: Hava saldırılarında kayıp yok

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), AKP kontrolündeki medyada Kandil’e yönelik hava saldırılarında gerillanın ağır kayıplar verdiği yönündeki haberleri yalanladı.

HPG-BİM, Medya Savunma Alanlarına yönelik düzenlenen hava saldırılarında herhangi bir gerilla kaybının olmadığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Saldırılarda İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları devam etmektedir. Ağır darbeler alan işgalci TC ordusu hava saldırıları ile sonuç almaya çalışmaktadır. Özel savaş medyası çok sayıda savaş uçağı ile alanlarımızı bombaladıklarını ve sonuç aldıkları yalanlarını halka servis etmektedir. Düzenlenen saldırılarda hiçbir gerilla kaybımız olmamıştır. Gerillanın yüksek ve başarılı eylem gücü karşısında savaşamayan işgalci güçler yine Kandil ve Xakurkê bölgelerini havadan bombalamıştır.

Savaş uçakları, 11 Haziran günü saat 23.45 ile 12 Haziran günü saat 01.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Kalatuka, Suredê, Gûndê Sİlê ve Gûndê Zergelê alanlarını bombalamıştır.

Yine 11 Haziran günü savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Ermuş alanını bombalamıştır.