HPG: Xakurkê’den Serhat’a işgalcilere ağır darbeler vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin Xakurkê, Serhat ve Amed bölgelerinde işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurduğunu açıkladı. HPG’ye göre Xakurkê’de 4, Serhat’ta en az 20 asker öldü.

HPG-BİM, 11 Haziran’da Xakurkê ve Serhat bölgeleri, 9 Haziran’da ise Amed bölgesinde Türk işgal güçlerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarını paylaştı.

Açıklamada özellikle Xakurkê’de tarihi bir direniş sergilendiği kaydedildi: “İşgalci TC devletinin elinde bulundurduğu tüm imkanlarla Xakurkê’de başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin tarihi direnişi devam etmektedir”

HPG-BİM, “Xakurkê’den Serhat Eyaleti’ne kadar gerilla karşısında ağır darbeler alan işgalci TC ordusu kayıplarını gizlemekte ve gerçeği kamuoyundan saklamaya çalışmaktadır. Tüm imkanları seferber eden işgalciler güçlerimizin eylemleri karşısında ağır kayıplar vermekte ve gerillanın hakimiyet alanlarında tamamen denetim altına girmektedirler” diye ekledi.

XAKURKÊ’DE ÜÇ KOLDAN YOĞUN ATEŞ: 4 ÖLÜ

Açıklamada Xakurkê, Serhat ve Amed’te gerçekleştirilen eylemlerin detaylarına şöyle yer verildi:

“İşgalci TC ordusunun Xakurkê’de başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerimiz etkili bir eylem düzenlemiştir. Sahada başlatılan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Haziran günü öğlen saatlerinde Ermuş boğazında bulunan operasyon birliklerini denetim altına almıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birliği saat 15.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. 3 ayrı koldan yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinde 4 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından alanı taarruz helikopterleri, obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, akşam saatlerine doğru ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üslerine ulaşmıştır.”

DOĞUBAYAZIT-IĞDIRYOLUNDA ASKERİ KONVOY VURULDU: 20 ÖLÜ

“Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, uzun bir süredir Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Iğdır arasında bulunan yoldaki düşmanın hareketliliğini denetim altına almıştır. Düşman birliğini tamamen denetime alan güçlerimiz, 11 Haziran günü saat 06.30’da alana pusulamaya gelen panzer tipi zırhlı bir araç ve içinde yaklaşık 30 asker bulunan bir kamyona yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan kamyon tümden imha edilmiş, panzer tipi zırhlı araç ise ağır darbeler almıştır. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda en az 20 düşman askeri öldürülmüş, 15’ten fazla asker ise yaralanmıştır.

Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, çok sayıda ambulans ve zırhlı araç ile ölü-yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Medya Savunma Alanları ve Güney Kürdistan’da devam eden işgal harekâtına karşı HPG, YJA Star ve HBDH güçleri tarafından düzenlenmiştir. Eylemi gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

AMED’DE EYLEM VE YOL KONTROLÜ

“9 Haziran günü saat 19.20’de güçlerimiz, Amed’in Farqin (Silvan) ilçesi barajının güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı kulenin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır.

10 Haziran günü saat 19.00’dan gece saatlerine kadar güçlerimiz, Amed’in Pasur ilçesi ile Muş yolu arasında yol kontrol eylemi gerçekleştirmiştir. Yolu trafiğe kapatan güçlerimiz, yol üzerinde kimlik kontrolleri yapmış ve halka süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur.”

Açıklamada son olarak Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi:

“12 Haziran günü saat 07.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Xınêre alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”