HPG: Zagros şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, geçen yıl Zagros’ta şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, “Şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve onların bizlere bıraktığı özgürlük bayrağının göklere çekmek, biz yoldaşlarının ve her yurtsever Kürt gencinin yegane görevidir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“13 Mayıs 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Zagros bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Öncü komutan Awat arkadaşımız ile Brusk, Hebun, Numan ve Şoreş yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Awat Mahabadi
Adı Soyadı: Mesut Seyid Ahmedi
Doğum Yeri: Mahabat
Anne - Baba Adı: Meryem – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2019 / Zagros

 

Kod Adı: Brusk Garzan
Adı Soyadı: Yusuf Yılmaz
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Besira – Bozettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2019 / Zagros

 

Kod Adı: Hebun Baz
Adı Soyadı: Vedat Sar
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hamdiye – Feyzullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2019 / Zagros

 

Kod Adı: Numan Amed
Adı Soyadı: Fıratkan Özer
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Suliye – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2019 / Zagros

 

Kod Adı: Şoreş Reşan Colemerg
Adı Soyadı: Kadir Alim
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Gülaftun – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Mayıs 2019 / Zagros

Kürdistan’ın dört parçasındaki yurtseverlik duyguları ile şekillenmiş ve katliamcı-soykırımcı düşmandan hesap sorma mücadelesine büyük bir istekle katılmış Awat, Brusk, Hebun, Numan ve Şoreş yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında bulundukları süre içerisinde mütevazı yaşamları, yoldaşlık ilişkilerindeki sadelik ve düşmana olan kin ve öfkeleri ile her zaman hafızalarımızda kalacaktır. Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğü için yılmadan, bıkmadan, usanmadan mücadele eden ve bu uğurda fedai bir şekilde zafere kilitlenen bu değerli yoldaşlarımız, ülke sevgisi ile pişmiş özlerindeki yurtseverlik ruhu, PKK’nin direniş geleneğini ve Apocu fedailik özünü kendi kişiliklerinde ve mücadelelerinde oturtmuş birer kahramandırlar. Bu değerli şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve onların bizlere bıraktığı özgürlük bayrağının göklere çekmek, biz geride kalan yoldaşların ve her yurtsever Kürt gencinin yegane görevi durumundadır.

Başta değerli Ahmedi, Yılmaz, Sar, Özer ve Alim aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürt halkının başı sağolsun diyor, şehitlerimizin intikam mücadelesini idealleri olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımız güne kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.”