HPG Zinî Wertê şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Zînî Wertê şehitlerinin kimliklerini açıklayan HPG, “şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zirveye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şunlar belirtildi:

16 Nisan 2020 tarihli açıklamamızda, 15 Nisan günü öğlen saatlerinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesinde bulunan Zinî Wertê alanına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Xeyri Garzan
Adı Soyadı: Tekmil Dalmış
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Feryaz – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2020 / Kandil

 

Kod Adı: Agıri Qendil
Adı Soyadı: Hekim Xuncahan
Doğum Yeri: Merivan
Anne - Baba Adı: Zeynep – Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2020 / Kandil

 

Kod Adı: Sipan Şahin
Adı Soyadı: Xebat Casım
Doğum Yeri: Serêkaniyê
Anne - Baba Adı: Fındıq - Casım
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2020 / Kandil

XEYRİ YOLDAŞIMIZ BİZE HER ZAMAN YOL GÖSTERECEKTİR

Xeyri yoldaşımız 1976 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak doğmuş ve Kürdistan gerçekliği ve düşman gerçekliğini erken yaşlarda tanışmıştır. Yurtseverlik duygularının yoğunlaştığı ve devrimci bilincin yoğunlaştığı bir dönemde Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. 2008 yılında gerilla saflarına katılan Xeyri yoldaş, mücadeleye katılımının ardından büyük bir coşku, bağlılık ve özveri ile dönem görevlerine tüm ruhu ile sarılmıştır. Medya Savunma Alanları’nda birçok alanda çalışmalara aktif bir şekilde yer alan Xeyri yoldaş, özgürlük yürüyüşünde her zaman büyük bir inanç ve iddia ile hakikat yolunda ilerlemiştir. En son kaldığı Kandil alanında görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Xeyri yoldaş ideolojik, siyasi, askeri ve örgütsel açıdan kendisini yetkinleştiren ve bu temelde görev yaptığı her alanda bir çözüm gücü ve öncü bir gerilla komutanı olmuştur. Sade ve mütevazi kişiliği ile yoldaşlarımızın gönlünde taht kuran Xeyri yoldaşımız, çevresindeki yoldaşlara büyük bir moral kaynağı olmuştur. Mücadele yaşamı boyunca büyük bir cesaret ve fedakarlıkla devrimin görevlerini yürüten Xeyri yoldaş, bitmez tükenmez enerjisi ile zorlukların üstesinden gelmiş ve büyük bir coşku ile her zaman sonuç alıcılığı esas almıştır. Xeyri yoldaşımızın yaşam dolu mücadelesi her zaman bize yol gösterecek ve devrimimize ışık tutacaktır.

AGIRİ YOLDAŞ FEDAİ KİŞİLİĞİ İLE HER ZAMAN ÖN PLANA ÇIKTI

Agıri yoldaşımız, Rohjılat Kürdistan’ın Merivan kentinde doğmuş ve yurtsever özellikleri güçlü olan bir ailede şekillenmiştir. Genç yaşlarda Özgürlük Mücadelesi ile tanışan Agıri yoldaş, Rojhılat Kürdistan’ın derin Kürt kültürünü kendisinde bütünleştirmiş ve işgalcilere karşı mücadele etmek için 2017 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Birçok alanda çalışmalar yürüten Agıri yoldaş, bulunduğu her yerde fedai kişiliği ile her zaman ön plana çıkmıştır. Dur durak bilmeyen Agıri yoldaş, 24 saat gerillacılığın gereklerini yerine getirmiş, emekçi ve fedakâr duruşu ile dönem görevlerine büyük bir sorumluluk ile sarılmış ve en iyi bir şekilde yürütmüştür. Şehadete ulaştığı ana kadar bir an bile durmadan çalışan Agıri arkadaşımız, son anına kadar da halkının özgürlüğü için mücadele vererek şehitler kervanına katılmıştır.

SİPAN TÜM YOLDAŞLARIN YÜREĞİNDE DERİN İZLER BIRAKTI

Sipan yoldaş, 1992 yılında Rojava Kürdistan’ının Serêkaniyê kentinde dünyaya gelmiştir. Gençlik yılları ile mücadele ile tanışmış ve toplumsal alanda çalışmalar yürütmüştür. Düşmanın Kürt halkına dönük uyguladığı katliamları kabul etmeyen ve verdiği mücadeleyi bir üst aşamaya taşımak isteyen Sipan yoldaş, 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı andan itibaren büyük bir bilinç ve özveri ile çalışmalara dahil olan Sipan yoldaş, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Her zaman en ön cephede yer alarak düşmana karşı amansız bir mücadele yürütmek isteyen ve bu azimle emek veren Sipan yoldaş, şehit düştüğü ana kadar fedaice bir katılımın sahibi olmuştur. Sipan yoldaşın Önderliğe olan bağlılığı ve mücadeleci kişiliği onu tanıyan tüm yoldaşların yüreğinde derin izler bırakmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zirveye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”