Hrant Dink Davası'nın duruşması görüldü

Hrant Dink Cinayeti Davası'nın duruşması görüldü. Sanıklardan Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Adem Sağlam, tüm sorulara "hatırlamıyorum" yanıtını verdi.

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılanmasına devam edilen davanın 103’üncü duruşması, bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Duruşma 4’ü tutuklu 76 sanıkla devam ediyor. 3 gün sürecek olan duruşmada 9 tanık dinlenecek. Tutuksuz sanıklar Gazi Günay, Yakup Kurtaran, Reşat Altay, Ali Öz, Okan Şimşek duruşmaya katıldı. Kamu görevlilerin yargılanması 16 Nisan 2016’da başlamıştı.

'BANA DA TEKLİF EDİLDİ' DİYEN YILMAZ DİNLENECEK

Mahkeme Heyeti bu celse Kürşat Yılmaz'ı da tanık olarak dinleyecek. Suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yargılanan Kürşat Yılmaz, Dink'in katledilmesinin kendisine teklif edildiğini ama kabul etmediğini öne sürmüştü. Mahkeme heyeti, MİT görevlilerinin dinlenmesine ilişkin kararını da yeniden değerlendirecek. Mahkeme, daha önce Hrant Dink ile İstanbul Valiliği'nde yapılan görüşmeye katılan MİT mensuplarının tanık olarak dinlenmesine karar vermiş, ancak MİT, mahkemenin yazısına yanıt vermemişti. Duruşma savcısı, mahkemenin bu kararından vazgeçmesini talep ederken, Dink Ailesi avukatları, mahkemenin kararında durmasını istemişti. Mahkeme geçtiğimiz celsede MİT mensuplarının dinlenmesine dair kendi kararını yeniden değerlendireceğini duyurmuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek, tutuksuz sanıklar eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, müdahil Dink Ailesi'ni de avukatları temsil etti.

'HATIRLAMIYORUM'

Dink cinayeti sırasında Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı olan Adem Sağlam, savunması boyunca pek çok soru ve olaya ilişkin "hatırlamıyorum" yanıtını verdi.

Sağlam’ın ifadesinin ardından Dink Cinayeti sırasında Trabzon Emniyet’inde Terörle Mücadele Dair Başkanı olan Ahmet Selim Akyıldız SEGBİS'le duruşmaya katıldı. Akyıldız, "Cinayetten sonra Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu ve emniyet yetkilileriyle İstanbul’a gittik. Emniyet müdürü Celalettin Cerrah toplantı yaptı. Görüntüler vardı. Ramazan Akyürek bir bilgi vermedi. Önceden olayla ilgili bilgim yoktu" dedi.

Duruşma yarın 10:30’da devam edecek.