Hüda Kaya: Ermenilerin can güvenliği tehlike altında

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, geçen hafta İstanbul’da Ermenilere yönelik tehditlere dikkat çekerek, Samatya semtinde Ermenilerin can güvenliğinin tehlike altında olduğunu belirtti.

HDP’li vekil Hüda Kaya, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için Meclis’e bir soru önergesi verdi.

Kaya, önergesinde “Geçen hafta içinde İstanbul Fatih ilçesi Samatya semtinde daha önce evi işaretlenen Ermeni bir vatandaşımıza yönelik bir saldırı daha gerçekleşmiştir” diye hatırlattı.

Önergede, “Söz konusu saldırı sırasında ‘Bu daha başlangıç’ şeklinde sözlü ifadelerin ve yazılı tehditlerin olması mahalle halkının endişelerini artırmaktadır.

Bu saldırıdan sonra da Samatya’da Ermeni vatandaşlarımızın evleri hala işaretlenmeye devam edilmektedir ve mahallede can güvenliği tehlike altındadır” ifadeleri kullanıldı.

Kaya, saldırganlara ilişkin bir araştırma ya da soruşturma olup olmadığı, ne tür önleyici tedbirler alındığı, vatandaşların can güvenliğini sağlamaya dönük neler yapıldığını sorarken, hükümetin azınlıklara karşı kullandığı aşağılayıcı ve ötekileştirici dilin rolüne de işaret etti.