Hukuk örgütleri: Halkla birlikte adalet mücadelesine devam edeceğiz

Hukuk örgütleri, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü depremde hayatını kaybeden ve tutsak edilen meslektaşlarına adadı, "Halkla birlikte halk için adalet mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü’nü depremlerde hayatını kaybeden ve tutsak edilen meslektaşlarına adayan hukuk örgütleri, Çağlayan Adliyesi’nde açıklama yaptı. HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun katılımıyla gerçekleştiren eylemde, Çağdaş Hukukçular Derneği-Halkın Hukuk Bürosu davasından tutsak olan Avukat Barkın Timtik’in Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesaj okundu.

Hukuk örgütleri adına açıklamayı okuyan Avukat Çiğdem Akbulut, "Hayatını kaybeden meslektaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz; deprem bölgesinde mesleğini icra eden meslektaşlarımız ile dayanışmamızın süreceğini de buradan yineliyoruz” dedi.

Amed Baro Başkanı Tahir Elçi ve Avukat Ebru Timtik şahsında bu mücadele yolunda katledilen, yaşamını yitiren meslektaşlarını andıklarını söyleyen Akbulut, tutsak meslektaşlarına selam gönderdi. 

"İktidar, katledilmeyen, tutsak edilmeyen avukatların da ruhsatlarını gasp ediyor" diyen Akbulut, kadın avukatların ise patronlar tarafından tacize maruz bırakıldığını söyledi.

'HALK İÇİN HALKLA BİRLİKTE MÜCADELE'

Açıklamanın ardından ÇHD-HHB davasından tutsak olan Avukat Barkın Timtik’in Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektup okundu. Timtik, "Halk için halk ile birlikte hak ve adalet mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

'AVUKATLARIN TUTUKLANDIĞI BİR ÜLKEDE KİMSE GÜVENDE DEĞİL'

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise "Bir ülkede avukatlar, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna giriyor ve hayatını kaybediyorsa, bir ülkede avukatlar, polisin, jandarmanın, salonu doldurduğu mahkemelerde yargılanıyor ve görevlerini yaptıkları için tutuklanıyor, esir ediliyorsa, o ülkede hiç kimse adaletten söz edemez. O ülkede yaşayan hiç kimsenin can güvenliği yoktur” diye konuştu.