Iğdır'da eylem: 1 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları, Iğdır’ın Kıre Kor alanında işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemde tespit edilen 1 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“İşgalci TC ordusu bir süredir Iğdır’ın Kıre Kor alanında gizli birliklerin desteği ile pusulamalar yapmaktadır. Güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak takip edilen bu düşman birliğine dönük olarak Serhat Eyaleti’nde devam eden Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında bir eylem gerçekleştirilmiştir. 20 Ocak günü saat 14.45’te etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu eylem alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır.

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

22 Ocak günü saat 18.10’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı ile Kartal Tepesi’ni bombalamıştır. Gerçekleştirilen her iki bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİK BİLGİSİ

21 Ocak günü saat 19.45’te işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Şehit Kendal alanını bombalamıştır. Düzenlenen bu saldırıda Armanç Zilan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Armanç Zilan
Adı Soyadı: Fatih Bağdu
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Mine - Beşir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Ocak 2019 / Qileban

HER ZAMAN ÖNDERLİK FELSEFESİNDE DERİNLEŞMEYİ ESAS ALDI

1982 yılında Batman-Beşiri’de dünyaya gelen Armanç yoldaş, 2015 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılır. Evli ve 3 çocuk babası iken, gerilla saflarına katılan Armanç yoldaş, görev yaptığı her alanda emekçi, fedakar ve sade kişiliğiyle yoldaşlarının gönlünde yer edinmiştir. Her daim kendini Önderlik felsefesi ve gerillacılıkta derinleştirmeyi esas alan Armanç yoldaş, koşullar nasıl olursa olsun bu yaklaşımından taviz vermemiş ve sürekli bir şekilde kendisini eğitmeyi esas almıştır.

Yaşanan bu şahadetten dolayı başta değerli Bağdu ailesi olmak üzere bütün yurtsever Batman ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşları olarak Armanç arkadaşımızın bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”