Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Irak’ta seçim sonrası belirsizlik sürüyor

Seçim komisyonuna çağrıda bulunan Irak Başbakanı Haydar Ebadi, ‘gerçek sonuçların açıklamasını’ istedi.

Irak ve Başurê Kürdistan’da dün yapılan parlamento seçimleri sonrasında meydana gelen olaylar ve tartışmalara ilişkin Irak Başbakanı Haydar Ebadi’nin Basın Ofisinden yazılı açıklama yapıldı.

Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’ndeki vilayetlerde seçimin ardından yaşanan kargaşanın bir an önce son bulması için çağrı yapıldığı açıklamada, yapılan tartışmaların da bir an çözüme kavuşması gerektiği belirtildi.

Ebadi ofisinden yapılan açıklama şöyle: “Güvenlik güçleri Kerkük ile Kürdistan Bölgesi’nin diğer illeri arasında güvenliği sağlayıp, huzur ortamının bir an önce sağlanması gerekir.

Seçimlerin sonuçlarına dair taraflar arasında ciddi sorunlar yaşandı. Sorunların büyümemesi için Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu acil olarak işini yapması gerekir. Tartışmaların olduğu yerlerde ve şüpheli sandıkları bir an önce ele alıp, gerçek sonuçları ortaya koymalıdır. Seçimlerin güvenilir ve gerçek sonuçların çıkması için komisyon üzerine düşeni yapıp, sonuçları kamuoyuyla paylaşması lazım. Seçimlerin güvenirliğinin olması gerekir.”