Irak’taki seçimler için tüm hazırlıklar tamamlandı

Irak Yüksek Seçim Komisyonu, 12 Mayıs’ta gerçekleşmesi beklenen genel seçim için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

12 Mayıs’ta gerçekleşmesi beklenen Irak genel seçimleri için Irak Yüksek Seçim Komisyonun aldığı karar kapsamında Irak genelinde dün (14 Nisan), Başurê (Güney) Kürdistan’da ise bugün seçim propagandası başladı.

Seçim propagandalarının start almasıyla birlikte siyasi partiler harekete geçti. Bu kapsamda dün geceden itibaren Başurê Kürdistan’da siyasi parti adayları tüm şehir ve kasabalarda adayların posterleri ve seçim afişlerini astı.

Bugün saat 11.00’da Irak Yüksek Seçim Komisyonu Hewlêr ofisinde seçimlere ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Seçim hazırlıklarının tamamlandığı ve seçiler için geri sayımın başladığı belirtilen açıklamada, siyasi partilere sağduyu çağrısı yapıldı ve propaganda sürecinin sükünet içerisinde geçmesi temenni edildi.

3 milyon 144 bin kişinin Başurê Kürdistan’da oy kullanma hakkının bulunduğuna işaret eden komisyon, Başurê Kurdistan’da 19 parti, 4 ittifak ve 2 bağımsız adayın genel seçimlerde yarışacağını belirtti. Adaylar arasında 146 aday bulunuyor. Irak anayasasına göre, Irak Meclisi’nde kadınların en az yüzde 25 temsiliyeti bulunuyor.