Jandarma Acar’ın aracını inceledi

Amedli iş insanı, HDP’li Kamil Acar’ın kent girişindeki Pirinçlik Karakolu'na yakın bir yerde bulunan aracında jandarma tarafından inceleme yapıldı.

Amedli iş insanı Kamil Acar'ın aracı, kentte 20 kilometre uzaklıktaki Pirinçlik Karakolu'na yakın bir yerde bulundu. Aile bireylerinin çabası sonucu aracın bulunmasının ardından polis ve jandarmaya haber verildi. 3 saat sonra olay yerine gelen Jandarma Olay Yeri İnceleme Ekibi, araçta inceleme yapmaya başladı. Araçtaki inceleme tamamlanırken, haberin duyulması üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Musa Farisoğulları ile HDP İl Eşbaşkanları ve bir grup avukat olay yerine geldi.

Yapılan incelemenin ardından Acar'ın aracı ailesine teslim edildi.

Yaklaşık iki saatlik bekleyişlerinin ardından HDP'liler, avukatlar ve Acar'ın aile bireyleri olay yerinden ayrıldı. Acar'ın bulunmasına ilişkin aramaların devam edeceği kaydedildi. Acar'ın bulunması için HDP Genel Merkezi'nin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ile irtibata geçtiği belirtildi.

Öte yandan dün gece saatlerinde Acar'ın aile bireylerinin Bağlar'da bulunan Alişan Polis Karakolu'na kayıp başvurusu yaptığı kaydedildi. Yine avukatlarının dün akşam Diyarbakır Savcılığı'na kayıp başvurusu yaptığı belirtilirken, bu sabah ise Siverek Savcılığı'na Acar'ın zorla alıkonulduğuna dair suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.