Jinên Tîrêjên Rojê: 3 polis yaralandı, bir fabrika ve 12 lüks araç yakıldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, İstanbul, Mersin ve Sakarya’da düzenledikleri eylemlerde 3 polisin yaralandığını, bir fabrika ve 12 lüks aracın kullanılmaz hale getirildiğini bildirdi.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamaya göre eylemler 5 ve 6 Eylül tarihlerinde gerçekleşti.

6 Eylül’de Sakarya’nın Hendek ilçesinde “AKP’li faşist Hakan Adalı’ya ait bir kimya fabrikası ve 4 lüks araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.”

Açıklamaya göre 5 Eylül günü, Mersin’in Gülnar ilçesinde “AKP ve MHP’li faşistlerin yoğun yaşadığı bir mahallede 8 lüks araç ateş verildi, bir internet kafe el yapımı patlayıcılarla vurulup büyük çapta hasar meydana getirildi.”

5 Eylül’de ayrıca İstanbul Büyükçekmece’de polis karakoluna iki koldan eylem yapıldığını belirten İnisiyatif, ilkin karakolun arka taraftan el yapımı patlayıcılarla vurulduğu bilgisini verdi. Açıklamada, “Ardından karakol içerisinde yaşanan panikle birlikte kendi içlerinde kargaşa yaşanmasıyla polislerin karakolun ön tarafına yönelmesiyle birlikte bu kez ikinci eylem birimi devreye girerek faşist polisleri ferdi silahlarla ve el yapımı patlayıcılarla vurmuştur. Birimlerimizin bu üstün başarılı eylemi sonucu polislerden 3’ünün ağır yaralandığı birimlerimizce tespit edilmiştir” denildi.

Bu eylemlerin Sur direnişinde şehit düşen ve kemikleri yedi yıl sonra bir torba içerisinde babasına teslim edilen Hakan Arslan’ın intikamı için yapıldığı belirtildi.