Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi’nden bir dizi eylem

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ve Şehit Arin Mirkan’ın anısına birçok eylem düzenlediğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, 1 Kasım Dünya Kobanê günü vesilesiyle ve Şehit Arin Mirkan’ı anmak için “faşist”lere ait birçok mekan ve aracı ateşe verdiğini belirtti.

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi’nin açıklaması şöyle:

“25 Ekim günü Kocaeli Gebze’de faşist AKP ve MHP’lilere ait kozmetik üretim fabrikası birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

27 Ekim’de Tekirdağ Saray’da AKP’li bir işadamına ait nalbur deposu ve bu kişiye ait 2 lüks araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi, büyük çapta maddi zarar yaşandı.

28 Ekim’de İstanbul Mecidiyeköy’de faşist ve ülkücülerin yoğun olduğu bir bölgede birimlerimizin teknik takip sonucu tespit edilen faşistlere ait 6 aracı yakılarak imha etti.

29 Ekim’de İstanbul Bahçelievler’de faşistlere ait 2 aracı birimlerimiz yakarak imha etti.

29 Ekim’de İstanbul Beykoz’da AKP, MHP destekli paramiliter güç ve genellikle ülkü ocakları gençlerinden oluşan bekçilere sabotaj eylemi düzenlendi. El yapımı patlayıcılarla araçları hedef alınan bir bekçi yaralandı ve araçta büyük hasar oluştu.”