Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Jinên Tirejen Roje'den 3 kentte eylem

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da eylemler düzenledi.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ve zindanlardaki zulme karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, "Önder Apo'ya karşı tecrit ve izolasyon politikasına karşı hareketimizin başlattığı Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı ve TC faşizmine karşı tepkilere yol açtı. Ancak gelinen aşamada bu tepkiler ve eylemsellikler yetersizdir. Önder Apo'nun özgürlüğü için daha fazla eylemsellik, daha fazla direniş gerekiyor" denildi.

Zindanlardaki baskı ve işkencelere de değinilen açıklamada, KDP'nin işbirlikçi uygulamalarına da tepki gösterildi.

EYLEMLERİN AYRINTILARI

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle açıkladı:

"1 Kasım'da Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir otoparkta bulunan faşistlere ait 5 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

1 Kasım'da Kocaeli'nin Darıca ilçesinde AKP'lilere ait bir kumaş deposu ve depoya ait 2 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

2 Kasım'da İstanbul Çekmeköy'de ülkü ocaklarına ait bir otoparkta bulunan 4 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

3 Kasım'da İstanbul Güngören'de AKP'li gençlere ait 2 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

4 Kasım'da İstanbul Silivri'de otoban üzerinde bulunan faşistlere ait bir restoran birimlerimiz tarafından imha edildi."