Kadıköy’de Mayıs Şehitleri anmasına polis saldırdı

68 kuşağının devrimci önderlerinden İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitlerini Kadıköy’de anmak isteyen Birleşik Mücadele Güçleri ve gençlik örgütlerine polis saldırdı. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

68 kuşağının devrimci önderlerinden İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs şehitlerini Kadıköy’de anmak isteyen Birleşik Mücadele Güçleri ve gençlik örgütlerine polis saldırdı.

Polisler, eylem öncesi anmanın yapılacağı Süreyya Operası ve çevresini ablukaya altına aldı.

Anma için HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun da hazır bulunduğu Kadıköy’de kitle Rum Ortodoks Kilisesi önünde buluşup, “İbo yoldaş ölümsüzdür”, “ İbo, Deniz, Mahir yaşasın birleşik mücadelemiz” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. 

“İbrahim Kaypakkaya ve Dörtler’i birleşik mücadelemizde yaşatacağız”, “ Katledilişlerinin 49. yılında gençlik İbo’nun yolunda” yazılı pankartlarının taşıdığı yürüyüşün önünü kesen polis, kitleye saldırarak abluka altına alındı.

Basın mensupları zorla alandan uzaklaştırılırken, çevik kuvvet ablukası altında sık sık, “ Devrimci irade teslim alınamaz”, “ İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları atan çok sayıda kişi, işkenceyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.