Kadınlar DAİŞ'i kalbinden vuruyor

Reqa DAİŞ'in başkentiydi. YPJ, Reqa hamlesine öncülük yaparken yemin etmişti; kadın kıyımının intikamı alınacaktı. Şimdi Reqa merkezinde YPJ ve YJŞ bayrakları dalgalanıyor.

DAİŞ karanlığının başkent ilan ettiği Reqa'nın en az yüzde 70'i artık DAİŞ'ten arındırıldı. Kentin tamamı henüz düşmedi ama önceki günden itibaren merkezinde Rojavalı kadınların ordusu YPJ ile Şengalli kadınların askeri gücü YJŞ'nin bayrakları dalgalanıyor. DAİŞ'in kadın kırımının intikamı her gün kadın savaşçılar tarafından yeniden alınıyor. Reqa, artık kadın feryatlarına değil, savaşçı kadınların zılgıtlarına tanıklık ediyor.

YPJ, Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nin startı verildiğinde, bunun kadın öncülüğünde, kadın komutasında ilerleyecek bir kadın hamlesi olduğunu açıklamıştı. Bunun bir anlamı vardı. 2014'te DAİŞ kendini "İslam Devleti" olarak ilan ettiğinde ve saldırdığı her yerde ilk ve temel hedefinde kadınlar vardı. Kadınları hutbelerde hedef aldı, kirliliğinin yasalarını çıkardı. Binlerce kadın DAİS'lilerin tecavüzüne uğradı, katledildi; binlerce kadın kaçırılarak köle pazarlarında satıldı. Özellikle Şengal’e saldırdığında binlerce Êzîdî kadınını kaçırıp köle pazarlarında satmaya başlamıştı. Bu kadınların çok büyük bölümünü Reqa'da toplamıştı. Reqa'nın her köşesinde, her sokağında katledilen, tecavüz edilen, köle gibi satılan kadınları kanı var. DAİŞ, kadınları yüreklerinden ve beyinlerinden vurmuştu, bunun karşısında savaşçı kadınlar da DAİŞ'i beyninden ve yüreğinden vurmaya yemin etmişlerdi.

YPJ'NİN KADINLARA SÖZÜYDÜ

YPJ, bunun sözünü tüm kadınlara vererek yola koyuldu. Bir süre sonra YJŞ de bu intikam hamlesine katılmak için yola koyuldu. YJŞ savaşçıları, ”Biz başta Êzîdî kadınları olmak üzere tüm kadınların intikamı için Reqa'daki savaşa katılıyoruz" dedi. 3 aydır süren 'Büyük Savaş'ta YPJ ve YJŞ savaşçıları ön saflarda yerlerini aldı. Onlar için DAİŞ'e vurulan her darbe, kadınların intikamıydı.

BAŞKENTİNDE YPJ VE YJŞ BAYRAKLAR

Şimdi Reqa'nın yüzde 70'i DAİŞ çetesinden temizlenmiş durumda. Bir çok yerinde YPJ ve YJŞ bayrakları asılı. DAİŞ'liler için ölümün en beteri kadın eliyle ölmektir, çünkü cennete gidemeyeceklerine inanır. Kadınlar, onları cehenneme gönderiyor. DAİŞ'liler Reqa semalarında dalgalanan kadın güçlerinin bayraklarını gördüklerinde sapkın anlayışın hüsranından kaçışın olamayacağını idrak etmeyebilirler ama korku imparatorluklarının sonun da farkındadırlar. YPJ ve YJŞ bayrakları, kaçırılan, gasp edilen, satılan ve katledilen her kadının alınmış tarihi intikamı olarak dalgalanıyor.

KADIN FERYATLARI YERİNE ZILGITLARI

Dört yıldan beri kadın çığlıklarına, feryatlarına şahit olan Reqa, şimdi özgürleşen ve tarihi intikamını alan kadınlara şahitlik ediyor. Artık kadın çığlıları yerine, intikam için savaşan kadınların zılgıtları yayılıyor.