Kadıköy’de Gemlik Yürüyüşü’ne saldıran polis 33 kişiyi gözaltına aldı

İstanbul Kadıköy’de düzenlenen Gemlik Yürüyüşü’ne saldıran Türk polisi aralarında siyasetçilerin de odluğu en az 33 kişiyi gözaltına aldı.

Binlerce kişi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi ve MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde düzenlenen Gemlik Yürüyüşü için Kadıköy’de bir araya geldi.

“Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” şiarıyla Bursa’nın Gemlik ilçesine doğru yapılacak yürüyüş için toplanan halka, polisler birçok noktada saldırıda bulundu.

Saldırıda aralarında siyasetçilerin de olduğu en az 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle:

Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, ESP Eş Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü, SYKP İstanbul İl Eşbaşkanı Roni Gören, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, BMG Eşsözcüsü Mürüvvet Küçük ile Nezir Altıntaş, Elif Bulut, Pınar Türk, Erhan Bayrak, Halis Bingöl, Elif Yıldız, Evren Talu, Mehmet Masyan, Aslan Demir, Deniz Aktaş, Aygül Sincar, Sedat Şenoğlu, Ezgi Gürbüz, İsmail Temel, Koray Türkay, Birgül İrin, Aydın Koçuk, Eylem Çelik, Rıdvan Karataş, Ali İpekli, Ünal Yusufoğlu, Ali Emre Ecer, Esra Üşüdür, Suavi Bayrak, Beyza Karayel ve Remzi Akbulut.