Kalkan: PKK kuruyu canlandıran, ölüyü dirilten harekettir!

PKK kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümünü kutluyor. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan ve PAJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lawa da etkinliklere katıldı.

PKK, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik yoğun keşif ve savaş uçuşlarını artırdığı bir süreçte, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PAJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lawa ve yüzlerce gerillanın katılımıyla, görkemli bir tören kuruluşunun 40. yıl dönümünü kutladı.

Medya Savunma Alanlarında startı verilen 40. yıl kutlama etkinliklerine PKK Yürütme Komitesi üyeleri Duran Kalkan, Ruken Garzan, Bozan Tekin’in yanı sıra PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik ve diğer Merkez Komite üyeleri başta olmak üzere yüzlerce gerilla katıldı. Büyük bir coşku ve moralin hakim olduğu etkinlikler, askeri törenle başladı. Etkinlikte Duran Kalkan ve PAJK Jiyan Lawa birer konuşma yaptılar.

KALKAN: HER ALANDA SEFERBERLİK...

Burada gerillalara seslenen Kalkan, sözlerine PKK’nin 40. yıl dönümünü başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm gerillalara ve insanlığa kutlayarak başladı.

Haki Karer başta olmak üzere Berçem Cilo’ya kadar uzanan 40 bin özgürlük şehidini saygı ve minnetle anan Kalkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Önderlik ve şehitler çizgisinde 40. parti yılı mücadelesini başarıyla yürüteceğimizin, zafer çizgisinde mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.

40. PKK yılına son merkez komite toplantımızı yaparak, parti, halk ve hareket olarak kendimizi yeniden planlamış, kararlaştırmış ve örgütlenmiş olarak giriyoruz. Önümüz açık, görevlerimiz belli. 40. yıl mücadelesinin bu temelde her zamankinden daha fazla bir savaş ve zafer yılı olacağını şimdiden ilan ediyoruz. 39 yılda yaptıklarımız, 40. yılda PKK ve halk olarak yapacaklarımızın aynasıdır. Dolayısıyla merkez komite toplantımızın da kararlaştırdığı gibi, 40. parti yılını Apocu çizgide partileşme, her alanda seferberlik düzeyinde örgütlenme ve çalışma yürütme ve zafer çizgisinde mücadeleyi yükseltme temelinde ilan ediyoruz.

Bu temelde tüm parti militan ve sempatizanları, halk olarak seferberlik düzeyinde partileşme, gerillalaşma ve demokratik uluslaşma mücadelesini geliştirerek Kürdistan’ı ve Önder Apo’yu özgür kılacak, Ortadoğu’da demokratik devrimi geliştirecek mücadeleyi bu 40. yılda kesinlikle ortaya çıkaracağız. 39. yıla bedel bir mücadeleyi bu 40. yılda yaratacağız. PKK böyle bir izah, iradenin ve yürüyüşün adı oluyor. Önder Apo’nun düşüncelerinin örgüt ve eyleme dönüştürücü alan olarak partimiz PKK, şimdiye kadar ölüyü dirilten, kuruyu canlandıran, herkese ve her şeye ruh veren bir gelişmenin adı oluyor.

'BÜTÜN HALKLAR PKK'YE İNANSIN'

Büyük bir özgürlük ruhu ve duygusu ve de düşüncesi olmayı ifade ediyor. Önder Apo PKK’yi sonu gelmemiş bir roman, bir türkü ve bir şiir olarak tanımladı. Şehitlerin yaşayan gerçeği olarak ifade etti. Bu gerçekliği 40. yılda daha fazla bilince çıkaracağız. Bu gerçekliği daha çok yaşayacağız. Bunun gerektirdiği mücadeleyi 40. yılda daha fazla ortaya çıkaracağız. Kim ne diyorsa söylesin, düşmanlarımız ne hesaplar yaparlarsa yapsınlar; devrimci-demokratik güçler, kadınlar ve gençler, bütün halklar PKK’ye inansınlar.

Önder Apo’nun felsefesini, ideolojik-politik çizgisinin doğru olduğuna inansınlar. 39 yılda yaratılanlara baksınlar ve bu 40. yılda PKK'ye daha çok katılım göstersinler. Daha fazla Önder Apo’nun gerçeğini, çizgisini örgütlemeye, bu temelde de özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha fazla büyütmeye yönelsinler. İşte o zaman Kürdistan ve Ortadoğu daha aydınlık olacak, dünya daha özgür ve yaşanabilir bir dünya olma yolunda gelişme sağlayacak.

Bizim tüm iddiamız budur. 40. Parti yılına bu temeldeki kararlılık ile giriyoruz. Yine bu kararlılık ile 40. yıl özgürlük yürüyüşümüzü sürdüreceğimizi, Önderlik ve şehitler çizgisinde, üzerimize düşen tüm görevleri başarıyla yerine getireceğimizi, 40. Parti yılını en büyük mücadele ve zafer yılı yapacağımızı belirtiyor, herkesi bu temelde kendisini yeniden yaratarak özgürlük ve demokrasi mücadelesine katılmaya davet ediyoruz. Yine bu temelde 40. Parti yılını en büyük başarı ve zafer yılı yapacağımızın sözünü veriyoruz."

LAWA: KADINLAR ÖNCÜLÜK ETTİ

Askeri törenin ardından gerillaların moral etkinliğinde konuşan PAJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lawa ise PKK Kurucusu ve Önderi Öcalan’ın, PKK ve PAJK gerillalarının, zindan direnişçilerinin ve farklı cephelerde savaşan gerillaların diriliş bayramını kutlayarak başladı.

Lawa konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"40. yılın çok özel bir anlamı vardır. Özelikle bugüne kadar sürdürdüğümüz mücadele çok önemli ve değerlidir.

PKK, 40 yıldır mücadele ederek günümüze ulaştı. Kadın özgürlük çizgisinde PKK bu düzeye ulaştı. Tarihte direnip mücadele eden öncülük eden ve partileşmede öncülük eden Hayri Durmuş, Kemal Pir, Mazlum Doğan, Beritan, Zilan, Sema, Rojbin, Destina, Jiyan Rojhilat, Şirin, Viyan, Slav Kobané, Gülnaz, Dilsoz Alman ve daha nice şehit arkadaşımız şahsında direniş bu düzeye ulaştı.

Bu yoldaşlarımız PKK’yi oluşturup PKK’yi büyütüp öncülük etti. Ve PKK gün geçtikçe daha çok özgürlüğe yürüdü. Geldiğimiz nokta itibarıyla PKK daha fazla kitleselleşti. PKK konfederalizm sistemini kadın özgürlük çizgisinde geliştirip büyümekte. Partileşme ne kadar büyürse Apocu ruh ne kadar gelişirse partileşme ruhu ne kadar büyürse o kadar özgürlük mücadelesi gelişir. Biz PAJK olarak bütün Kürdistan’ın dört parçasında ve Ortadoğu’da Önderlik projesi yeşersin diye mücadele ediyoruz. Biz bütün halkların umudu olabilmek için kendimizi sorumlu hissediyoruz.

Eğer 40 yıldır PKK bu düzeye ulaşmış, toplumda bu kadar gelişmelere yol açmış ve halkı örgütlemişse, bunda kadınların öncü bir rolü vardır. Ve eğer bugün bütün dünyada Önderliğin fikir ve felsefesi yayılmışsa ve her yerden Önderliğin felsefesiyle enternasyonalist, sosyalist militanlar bir araya geliyorsa, bunda kadın mücadelesinin etkin bir rolü vardır. Bu yüzden de PKK’nin zafere ulaşması ve sosyalizmin gelişmesi için tüm PAJK militanlarının öncü bir rol ve misyon üstlenmesi gerekmekte.

'APOCU RUHLA MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ'

Bu temelde tüm kadınlara her zamankinden daha fazla görev, misyon ve tarihi sorumluluklar düşüyor. Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak istiyorsak, Apocu ruhla mücadeleyi yükseltmeliyiz.

Önderliğin özgürlüğü bu mücadelede cesaretle, iradeyle, bilinçle şehit düşen tüm arkadaşlarla gelişmektedir. PKK’nin özgürleşmesi Ortadoğu’nun özgürleşmesidir. PKK’nin özgürleşmesi sosyalizm fikrinin gelişmesi ile bağlantılıdır. Tekrardan belirtiyoruz ki, PKK’nin 40. yıl dönümünde her alanda demokratik ulusu inşa etmek için her zamankinden daha fazla mücadele edeceğiz. Büyük bir kararlılık ile mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Gelecek yıl Önderliğimizle beraber bu özgür dağlarda 27 Kasım’ı kutlayacağız. Tekrardan PKK’nin 40. yıl dönümü herkese kutlu olsun. Bu yıl özgürlük ve zafer yılı olacak!"

Görkemli kutlama etkinliği Kalkan ve Lawa’nın konuşmalarının ardından müzik dinletisi ve gerilla halayları ile sonlandı.