Kanada’da İHA ve SİHA’lara teknoloji satan şirket protesto edildi

Kanada’nın Ontario eyaletinin Burlington kentinde L3 Harris WESCAM şirketi protesto edildi.

Türk devletinin Güney, Rojava ve Kuzey Kürdistan’da kullandığı İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Araçlarına (SİHA) teknoloji satan L3 Harris WESCAM şirketi düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

2017 yılından bu yana Türkiye’de İHA ve SİHA üretimi için gerekli sensörleri sağlayan L3 Harris WESCAM şirketi Kürdistanlılar tarafından düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Toronto’da çalışma yürüten Rojava Dayanışma Kolektifi ile Sara Özgür Kadın Komünü’nün organize ettiği eylem Burlington kentindeki WESCAM şirketi önünde yapıldı.

Eylemde çok sayıda kişinin ölümüne olan Türkiye’nin bu savaş politikalarına, Kanada’nın da silah satarak ortak olduğuna dikkat çekildi.

Eylemde Türkiye’nin savaş politikalarına, sivil katliamlarına ve savaş suçlarına Kanada’nın ortak olmaması gerektiği mesajı verildi.

WESCAM’ın Türkiye’nin İHA ve SİHA’larına göz sağlamasının, özellikle Kürdistan ve Ortadoğu’daki savaşlardaki ölümlere destek anlamına geldiği ve bu durumun bir an önce son bulması gerektiği vurgulandı.

Kanada Federal Parlamentosu’ndan Yeni Demokrat Parti’nin (NDP) milletvekillerinin de destek verdiği eylemde, protestoların söz konusu şirketin ve Kanada’nın Türkiye’ye silah ve savaş malzemesi satışı durana kadar süreceği de belirtildi.