Kanser hastası havaalanında tutuklandı, hastanede tutuluyor

Kanser hastası Ayten Sarıkaya Kesler, Türkiye'ye giriş yaptığında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklandı ve hastanede tutuluyor.

İsviçre’den dün sabah Türkiye’ye gelen Ayten Sarıkaya Kesler (53), indiği İstanbul Havalimanı’nda pasaport kontrolleri sırasında gözaltına alındı. Facebook paylaşımı nedeniyle hakkında "örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" iddialarıyla yakalama kararı bulunan Kesler, buradan havaalanındaki karakola götürüldü. Öğlene kadar burada bekletilen Kesler, ardından getirildiği Bakırköy Adliyesi'nde kanser hastası olduğunu belirtilmesine rağmen tutuklama kararı verildi. Mahkeme sırasında durumu kötüleşen Keser, baygınlık geçirdi ve buna rağmen yerde yatarken sorgu tutanağı imzalatılmaya çalışıldı.
Keser, dünden beri Bahçelievler’deki özel bir hastanede tutuluyor. Kesler’in kendisine gelmesiyle birlikte Bakırköy Cezaevi’ne götürüleceği öğrenildi.
AV. TUNCER: İKTİDARIN EMİR ERLERİ!
Kesler’in durumuna ilişkin son bilgileri veren avukatı Gülizar Tuncer, "Artık hakim ve savcılar insanlığını yitirmiş durumdalar. Yargı organları artık iktidarın emir eri gibi çalışıyorlar” dedi.