Kanser hastası tutsak Durmaz'ın durumu ağır

Kanser hastası tutsak Hüseyin Durmaz’ın cezaevinde tedavi görmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi.

Mücadele Birliği, Kırıklar 2 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan ağır hasta tutsak Hüseyin Durmaz’ın durumuna ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Tutuklularla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) ve İHD’nin destek verdiği toplantıya Durmaz’ın kardeşi Şerife Taşkın katıldı.

Mücadele Birliği’nden Fatma Yıldırım, Durmaz’ın gönderdiği mektubu okudu.

Yıldırım, Durmaz’ın mektubunda zorlu bir süreç yaşayacağını bildiğini, “Kazanacağım yeni bir savaşa başladığımı düşünüyorum” dediğini aktardı.

Durmaz’ın kardeşi Şerife Taşkın, abisinin 2 hafta önce kendisini arayarak hasta olduğunu söylediğini aktardı. Taşkın, “Dışarıdan gıda takviyesi almasına ihtiyaç var. Ring aracıyla gelip gittiği için mikrop kapma riski var” dedi.

'CEZAEVİNDE TEDAVİSİ MÜMKÜN DEĞİL'

Durmaz’ın avukatı Seher Dursun, kanser teşhisinden hemen sonra infaz erteleme başvurusu yaptıklarını ve buna dönük hâlâ cevap alamadıklarını aktardı. Dursun, Durmaz’ın tedavisinin cezaevinde yapılmasının mümkün olamayacağını vurguladı, tüm hasta tutsaklarla dayanışmaya çağırdı.

Mücadele Birliği'nden Muhammet Hizmetçi, "Hüseyin’in bu zorlu hastalıkla baş edebilmesi için tedavi sürecinin sağlıklı ve temiz bir ortamda sürdürülmesi ve komplikasyonlardan korunması gerekiyor” dedi, bu koşulların cezaevinde sağlanamayacağını ve bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.