Kanser hastası tutsak Filiz'in durumu ağırlaşıyor

Ağır hasta tutsak Mehmet Salih Filiz, sağlık durumunun kötüleştiğini belirtti, "İntikâm almak istiyorlar" dedi. Filiz, kamuoyuna "hasta tutsakların sesi olun" diye çağrı yaptı.

İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve kalın bağırsak kanseri, kemik erimesi ve tüberküloz hastası olan Mehmet Salih Filiz (23), sağlık durumunun kötüye gittiğini aktardı.
Ailesiyle haftalık telefon görüşmesinde bilgi veren Filiz,  kendisinin de Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşamını yitiren ağır hasta tutsak Sabri Kaya gibi ölüme terk edildiğini belirtti.

'KANAMALARIM ARTIYOR, İNTİKÂM ALIYORLAR'

Ağır hasta tutsak Salih Filiz, şunları da aktardı:
“Tahliye taleplerim reddedildi. Gerekçede ise 'Devlet gerekli tüm önlemleri almaktadır’ deniliyordu. Kanamalarım her geçen gün fazlalaşıyor. Benden Adana Pozantı’nın intikâmı alınmak isteniyor. Ben Pozantı’da çocuk tutuklulara yapılan cinsel istismar olaylarını açığa çıkardım ve bana dava açılmıştı. Mahkemem halen devam etmektedir. Bundan dolayı serbest bırakılmıyorum. Cezaevi yönetimi bana hâlâ ısrarla ‘seni revire çıkarmayacağız’ diyor ve psikolojik anlamda çöküntü yaratmak istiyorlar. Vicdan sahibi olan herkes ağır hasta tutuklulara duyarlı olsunlar; sesi olsunlar.”