Karayılan: Efrîn mezarları olacak

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Kürdistan halkının önce kendisine güvenmesi gerektiğini belirterek, "Türk devleti kırılacak, Efrîn Türk devletinin mezarı olacaktır" dedi.

Resmi sınırları içinde olduğu halde bir yıl Şırnak'a giremeyen Türk devletinin Efrîn'e girmeye yeltenmesinin, DAİŞ'in Kobanê'yi işgal girişiminden farklı olmayacağını kaydeden Murat Karayılan, her şeye rağmen Kürt halkının, özellikle Efrîn halkının kendisini iyi hazırlaması gerektiğini söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, PKK'nin kuruluş yıl dönümü ve güncel gelişmelerle ilgili Stêrk TV'de yayınlanan bir özel programda değerlendirmelerde, Türk devletinin Rojava (Batı Kürdistan) düşmanlığı, saldırı ve yeni işgal girişimi hazırlıkları üzerinde de durdu. AKP yönetimindeki Türk devletinin, 'Büyük Kürdistan kurulmak üzere, Büyük Kürdistan, küçük Türkiye anlamına gelmekte. Kürtler Efrîn'den denize varmak üzereler. O zaman demek ki Büyük Kürdistan kurulacak' tezine işaret eden Murat Karayılan, Erdoğan'ın son olarak Efrîn için 'Orayı PYD'den temizleyeceğiz' dediğini hatırlattı. "Bu, oradaki halkı temizleyeceğiz, yok edeceğiz anlamını taşıyor" diyen Karayılan, Efrîn halkının, Türk devletinin Efrîn'e müdahalesinin tüm Kürt halkının onuruna müdahale olduğunu bildiğini söyledi.

SAVAŞ EFRÎN İLE SINIRLI KALMAZ

Nasıl ki AKP devleti DAİŞ eliyle Kobanê'ye saldırdığında Kürdistan halkının dört parçada ayaklandıysa Efrîn için de aynı tutumu daha güçlü bir şekilde göstereceğini belirten Karayılan, şunları söyledi: "Savaş, Kürtler ve AKP devletinin savaşı haline gelecektir. Bu savaş, Efrîn ile sınırlı kalmayacak, her yere yayılacak. Zaten kendileri de Efrîn halkı şahsında tüm Kürt toplumunun iradesini kırmak için Efrîn'e yönelmek istiyor. Yani ortaya çıkacak olan durum; Kürt halkı olarak bizler ile Türk devleti arasında stratejik bir savaş olacak. Nasıl ki Güney'e müdahale, tehdit ve hakaretlerde bulundular, aynı yaklaşımı Efrîn'e dönük de gerçekleştirmeyi hesaplıyor. Türk devleti, 'deccal' gibi sınırları dışındaki Kürtleri de kendisi ya da ittifakları aracılığıyla ezmek istiyor."

TÜRK DEVLETİ ORADA KIRILACAK

Efrîn halkının müsterih olmasını salık veren Karayılan, kendilerine güvenmeleri, gücüne güvenmeleri ve sırtının sağlam olduğunu bilmeleri gerektiğini belirtti. "Tüm demokrasi güçleri ile arkasında olacağız ve Türk devleti orada kırılacaktır. Efrîn, Türk devletinin mezarı olacaktır. Nasıl ki Kobanê DAIŞ için sonun başlangıcı oldu, Efrîn de AKP devleti için rejimin yıkılmasının başlangıcı haline gelecektir" diyen Karayılan, bu realiteye rağmen Kürt halkı ve özellikle Efrîn halkının kendisini iyi hazırlaması gerektiğini vurguladı. Karayılan, "Bu devlet, bir yıl Şırnak'a giremedi, Efrîn'e nasıl girecek! Şırnak kendi sınırları dahilinde olmasına rağmen, içine giremediler, böyle bir gücü yok. Zaten her gün onlarla savaşıyoruz, bize karşı ilerleyemiyorlar. İnsanlarımızın buna inanması gerekiyor" dedi.

RUSYA DA SALDIRMIŞ OLUR

Suriye'deki savaşın uluslararası boyutuna dikkat çeken Karayılan, Türk devletinin Efrîn'e saldırısının Rusya'nın onay verdiği anlamına geleceğini; yani faşist Erdoğan'ın değil Rusya'nın saldırısı olarak görüleceğini söyledi. "Sayın Putin'in bu plana düşmemesini umuyorum. Rusya yönetiminden beklentimiz bu yöndedir. Rusya yönetiminin bunu iyi bilmesi lazım" diyen Karayılan, şöyle devam etti: "Suriye'de bazı şeyleri oluşturmak için çabalıyor ve biz buna anlam veriyoruz, olumlu görüyoruz. Ancak Türkiye, özellikle Astana Platformu aracılığıyla yapmak istediği soykırımı Rusya'ya kabul ettirerek, İran'ı da katarak gerçekleştirmek istiyor. Güney'deki referandumu bahane ederek Güney Kürdistan'a nasıl müdahalede bulunduğunu hepimiz gördük. 'Irak engellemezse biz engelleyeceğiz' dedi. Kürtlere düşmanlık yapıyor. Şu an Kürtlerin dostluğunu kazanmaya çalışan Rusya, gerçekten bunu istiyorsa Türk devletinin müdahalesine izin vermemeli. Tekrar ediyorum; Efrîn'e yapılacak herhangi bir saldırı, Türk devletinin yanı sıra Rusya'nın saldırısı anlamına gelecektir. Kürt halkı ve tüm dünya, böyle algılayacaktır."

EFRÎN SEMALARINDA UÇAK İZNİ

Efrîn semalarında Türk keşif uçakları dolaşmasının Rusya tarafından zemin oluşturmak için keşif izni verildiğinin göstergesi olduğunu belirten Karayılan, "Bu dostluğa uymayan bir yaklaşımdır. Bir taraftan 'Suriye'yi yeniden inşa edeceğim, halklar kongresini toplayacağım' diyeceksin, diğer taraftan Kürdistan üzerinde katliam ve soykırım siyaseti yürüten bir güce izin vereceksin. Bu onlara ortak olmaktır. Dolayısıyla herkes bu hususta sorumlu davranmalıdır. Sayın Putin ve tüm yetkililerin, Kürt düşmanı bu bela ve kirli duruma düşmeyeceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

GELECEK HALKLARIN OLACAK

Kürt halkının demokratik ve eşit yeni bir Suriye yaratmak; federal sistem temelinde gönüllü birlikteliği geliştirmek istediğini hatırlatan Karayılan, ancak Erdoğan'ın kendi kontrolünde bir Suriye istediğini söyledi. 'Şam'daki Emevi camisinde namaz' hayalinin, bütün planlarının Rojava Devrimi sayesinde yıkıldığını bilen Erdoğan'ın kin ve nefretle Kürtlere saldırdığını kaydeden Karayılan, şunları vurguladı: "Ortadoğu siyasetinde kaybetti, Suriye siyasetinde sonuçsuz kaldı ve Rojava siyasetinde hiçbir sonuç elde edemedi. Dolayısıyla hiçbir geleceği yok. Kürdistan halkının, Suriye halklarının geleceği var. Gelecek halklarındır, faşist işgalci güçlerin değil."

Karayılan: AT4, silah piyasasında satılıyor