Karayılan gerillaya seslendi: Hesap soracağız, intikam alacağız

Gerilla güçlerine telsizle seslenen Murat Karayılan, ‘Türk sömürgeciliğiyle tarihsel bir hesaplaşmamız var. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, namert düşmandan hesap sorulacak’’ mesajını verdi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü vesilesiyle 16 Ağustos’ta gerilla güçlerine telsiz cihazı aracılığıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Kuzey Kürdistan’da mücadele yürüten gerillalara hitap eden Karayılan, gündemdeki gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, Êzidî halkının sembolü ve Kürdistan özgürlük mücadelesinin öncülerinden Zeki Şengali’nin şehadet haberine dikkat çeken Karayılan şunları belirtti: “Bu saldırı hiç şüphesiz DAİŞ’in 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği 73. Fermanın bir devamıdır. Silahsız ve sivil insanlara karşı böylesi bir saldırının gerçekleştirilmesi en büyük terördür.”

KANLARI YERDE KALMAYACAK

Konuşmasının devamında “Korkakça ve alçakça gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz. Fakat sadece kınamakla kalmayacağız ve intikamlarını alacağız! Êzidî halkımız ve tüm Kürt halkı bilsin ki, ne Zeki yoldaşın, ne de Atakan arkadaşın kanı yerde kalmayacaktır” dedi.

Karayılan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“15 Ağustos’un 35. Yılını çok önemli ve stratejik bir dönemde karşılıyoruz. Bugün Türk sömürgeciliğiyle aramızda stratejik ve zirvesel bir savaş var. Bu savaş sadece Bakur Kürdistanı’nda değil, Başûr ve Rojava’da dahil Kürdistan’ın üç parçasına yayılmış durumdadır. Bu savaşın sonucu beraberinde birçok gelişmeyi açığa çıkaracaktır. Böylesi bir dönemden geçmekteyiz. Kuşkusuz böylesi stratejik bir dönemde şehitlerimiz de oluyor. İlk şehidimiz olan Haki Karer’den Komutan Egîd’e, Egîd’den Erdal (Engin Sincer), Adıl, Nuda, Delallere ve en son şehadete ulaşan Atakan, Roni, Welat, Serdar, Baran ve son şehidimiz Zeki arkadaş şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

HER ŞEHADET YENİ HAMLELERİN GEREKÇESİDİR

“Mücadelemiz, aynı zamanda kahraman şehitlerimizin anısını yaşatma mücadelesidir. Özgürlük mücadelemiz kahraman şehitlerimizin direnişi ve büyük bir fedakarlıkla bugünlere kadar gelmiş, bundan sonra da aynı tarzla nihai sonuca gidecek ve kazanacaktır. Mücadele tarihimizdeki her şehadet halkası önemli yeni hamlelerin gerekçesi olup, temelini oluşturmuştur. Egîd arkadaş şehadete ulaştığında düşman ‘APO’nun sağ kolu imha oldu ve gerilla savaşı sona erdi’ diyordu. Ama Egîd arkadaşın anısına ARGK (Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu) ilan edildi. ARGK adıyla başlatılarak yürütülen devrimci savaşımız 32 yıldır sürmekte olup, gün geçtikçe daha da büyümektedir. Atakan, Welat ve Zeki yoldaşların anısı temelinde 15 Ağustos’un 35. yılını büyük bir mücadele yılı haline getirmek istiyoruz. Kürdistan’ın tüm parçalarındaki direnişimizi AKP-MHP-Ergenekon ve El-Kaide faşizm ve işgalciliğine karşı daha da yükselteceğiz ve şehitlerimizin intikamını alacağız.”

“Partimiz gerçekleşen şehadetlerden dolayı hiçbir zaman zayıflamamıştır. Her önemli şehadet halkası büyük bir mücadele gücünü açığa çıkarmış, kararlılığımızı arttırmıştır. Bizler de kayıplara sebebiyet veren bu yanlış ve yetersizliklerden ders çıkarmalıyız. Temmuz ayında ve Ağustos ayı başında Garzan’da Welat arkadaş ile beraberindeki arkadaş grubu, sonrasında Faraşin’de Serdar, Baran yoldaşlarla beraberindeki arkadaşların şehadeti, son olarak Atakan, Roni yoldaşlarla beraberindeki arkadaşlar şehadete ulaştılar. Bu şehadetlerden sonuç çıkarmalı, intikamları için dönemin doğru askeri çizgisinde daha fazla derinleşmeliyiz. Bu çok değerli şehadetlerimizi büyük hamlelerin temeli ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin başarı ve zafer sözü haline getirmeliyiz. Hareketimizin yaklaşımı ve kararı bu temeldedir. Kahraman şehitlerin intikam mücadelesi zafer yürüyüşü olacaktır.”

İMRALI’DAKİ TECRİDİN AMACI HAREKETİ TASFİYE ETMEKTİR

“Önderliğimiz şu anda Türk devletinin elinde esaret altındadır. Ancak İmralı’da yapılanların hiçbir kanunda ve ahlakta yeri yoktur. Düşman baskı ve tecritle Önder APO’nun gerçekleşmiş özgür insan iradesine geri adım attıramayacağını iyi bilmektedir. Fakat gerillada tereddüt yaratmak, Önderlikle ilişkimizi kesmek, aramızda sorun ve zayıflıkların boy vermesini sağlamak ve esasında devrimimizi tasfiye edebilmek için İmralı’da insanlık dışı uygulamalar ve zulüm gerçekleştirilmektedir.”

“Tüm yoldaşlarımız bilmelidir ki, düşmana inat daha fazla Önderlikle buluşmalıyız, her kes bir Önder gibi görevlerin üzerine yürümeli, savaşkan ve direngen zafer militanı olmalıdır. Biz de düşmana böyle cevap vermeliyiz. İmralı sistemi ve mevcut tecrit ancak böyle parçalanır. Sömürgeci soykırımcı sistem de ancak böyle bir direnişle parçalanır. Bu gerçeği iyi bilmemiz gerekir.”

ŞENGAL’E YÖNELİK SALDIRILAR ALÇAKÇADIR

“HPG olarak resmi bir şekilde Şengal’den çekilmiş olmamıza rağmen, Türk devleti Şengal’e olan düşmanlığından vazgeçmiş değil. Düşman dün akşama doğru (15 Ağustos) Şengal’de havadan bir suikast gerçekleştirmiştir. Zeki arkadaş 2006’yılında Koço köyünde gerçekleştirilen katliamın yıl dönümü anma merasimine katılıyor. Zeki arkadaş bu merasimden dönerken aracı hava saldırısıyla suikast ediliyor. Zeki arkadaş mücadelemizde büyük emek sahibi önemli rolü olan bir yoldaşımızdı. Şengal’de herhangi askeri bir çalışma içerisinde değildi. Orada toplumsal ve sivil çalışmaları yürütüyordu. Fakat düşman onun çalışmalarından korktuğu için Zeki arkadaşa yönelik böylesine alçakça ve korkakça bir saldırıda bulundu.”

“Zeki arkadaş Êzidî toplumumuz içerisinde Şengal’de sivil çalışmaları yürütmekteydi. Ancak namertçe saldırarak arkadaşı suikastle şehit ediyorlar. Bu saldırı hiç şüphesiz DAİŞ’in 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği 73. Fermanın bir devamıdır. Silahsız ve sivil insanlara karşı böylesi bir saldırının gerçekleştirilmesi en büyük terördür.”

“Zeki Şengalî arkadaş bütün Êzidî halkımız için bir semboldü. Êzidî halkımızın bir öncüsüydü. En büyük amacı Şengal halkımızın birliği ve Şengal’in özerkliğiydi. Gece gündüz demeden bu amaç temelinde çalışıp emek veriyordu. Bu saldırı her şeyden önce Êzidî halkımıza ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesine karşı gerçekleştirilmiştir.”

TÜRK SÖMÜRGECİLİĞİNDEN TARİHSEL HESAP SORACAĞIZ

“Korkakça ve alçakça gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyoruz. Fakat sadece kınamakla kalmayacağız ve intikamlarını alacağız! Êzidî halkımız ve tüm Kürt halkı bilsin ki, Zeki arkadaşın kanı yerde kalmayacaktır. Ne Zeki yoldaşın kanı yerde kalacak, ne de Atakan arkadaşın. Tarihsel bir hesap sorma gündemimizdedir. Korkak ve namert bu düşmandan hesap sorulacaktır. Herkes bu gerçeği bilmelidir.”

“Bu vesileyle Êzidî halkımıza ve tüm Kürdistan halkına ve şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tüm halkımız bilmelidir ki şehitlerimiz Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin yükseltilmesinde yaşatılacaktır. Şehitlerin emeği ve yarattıkları direniş geleneği bu mücadeleyi zafere götürecektir. Bu, mücadele andımız ve sözümüzdür. Çok fazla söz söylemeyi gerekli bulmuyoruz. Nasıl ki büyük komutanımız Egîd şehit düştüğünde anısı temelinde ordu kuruldu ve yeni bir dönem başladı, Temmuz ve Ağustos ayı Şehitleri de mücadelemizde aynı rolü oynayacaktır.”