Karşıyaka’da büro açılışı: Faşizmin oyunlarını bozduk

Yeşil Sol Parti’nin Karşıyaka seçim bürosu açılışında konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, isim değiştirerek faşizmin oyunların bozduklarını söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti), Karşıyaka-Şemikler Mahallesi’nde yüzlerce kişinin katılımıyla seçim büro açılışı yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü yöneticileri, HDP Karşıyaka İlçe Örgütü eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti Karşıyaka eşsözcüleri, barış anneleri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açılışta yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kadınların kadınlar yöresel elbiseleri ile katıldığı büro açılışında barış mesajları verdi.

Yeşil Sol Parti Karşıyaka Eşsözcüsü Gülderen Çeviral, “Bizim ne yapmaya çalıştığımızı 14 Mayıs seçimlerinde görecekler. Bize engel çıkarmaya çalışsalar da gençler kadınlar, kendini güvencesiz hissedenler olarak hep birlikte bu engelleri aşacağız” dedi.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan da AKP’nin milyonlarca HDP’liyi alternatifsiz bırakmaya çalıştığını belirtti. HDP olarak milyonları alternatifsiz bırakmamak için Yeşil Sol Parti ile seçime gittiklerini söyleyen Altan, “İsim değiştirerek faşizmin oyunlarını bozduk.  Bu dönemde Meclis’e güçlü girmek istiyoruz. Bu nedenle de hep birlikte bu seçim sürecinde çokça çalışmamız gerekiyor. 14 Mayıs’ta mevzimizi güçlendireceğiz. Bu seçim bürosu bu mahallenin merkezi olsun.  Partimizi herkese anlatalım. An serkeftin an serkeftin” diye konuştu.