Katiller yine mağdur, Emine Şenyaşar yine sanık olacak!

Urfa’da 2018’de katledilen yakınları için Adalet Nöbeti eylemini sürdüren anne Emine Şenyaşar, katliamın azmettiricilerinden AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle yargılanacak.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aile, Adalet Nöbeti’nin 553’üncü gününde yeniden Urfa Adliyesi önüne gelerek adliye merdivenlerinde nöbeti başlattı.

Bu arada Emine Şenyaşar hakkında başlatılan bir soruşturma daha davaya dönüştü.

Adalet Nöbeti boyunca Emine Şenyaşar hakkında sarf ettiği sözler gerekçe gösterilerek, 15 farklı soruşturma başlatıldı. Şimdiye kadar bunlardan 5’a davaya dönüştü.

Emine Şenyaşar’ın AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın duruşması, Salı günü saat 11.00’de Urfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesinin zulüm altında devam ettiğini belirterek “Adalet Nöbeti devam ediyor. Anne oğlunun serbest kalmasını istiyor. Adalet istiyor sadece. Adalet talebi karşılanmadı, bunun yerine anneye 15 soruşturma açıldı. Bunlardan 5 tanesi davaya dönüştü. Bir duruşma yarın olacak ve anne sanık, mağdur ise AKP milletvekili” dedi.

Şenyaşar, “İnsanım diyen buna sessiz kalmasın. Yarın anne saat 11.00’de hakim karşısına çıkacak. Bu zulme tanık olmak isteyen herkesi adliyeye bekliyoruz” diye ekledi.