Katledilen Gazeteci Bağdu için anma etkinliği

Adana'da devlet destekli DAİŞ tarafından katledilen Gazeteci Kadri Bağdu, mezarı başında anıldı.

Adana’nın Seyhan ilçesi Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014'te bisikletle gazete dağıtımı yaptığı sırada DAİŞ'liler tarafından katledilen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu için Küçükoba Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma etkinliği düzenlendi. Anmaya, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Bağdu ailesi, avukat Tugay Bek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakaş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Avukat Yakup Ataş, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Mirza Kökli, Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) Eşbaşkanı Nimet Sezgin, Barış Anneleri ve gazeteciler ile çok sayıda kişi katıldı.
Bağdu'nun mezarına karanfil ile Xwebun ve Yeni Yaşam gazeteleri bırakılırken, anmada konuşan AYKAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Mirza Kökli, Bağdu'nun bilinen faillerinin halen yargılanmadığını söyledi.
Anmaya katılıp kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, katillerin yargılanmasını istedi.  

'ONLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Bağdu’nun 7 yıldır bilinen katillerinin bulunup yargılanmadığını ifade eden DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ise şöyle dedi: "Kadri Bağdu hakikat arayışçısıydı. Çeteler tarafından katledildi ve katilleri devlet tarafından korunuyor. Bunun ispatı da dosyanın 7 yıldır karanlıkta bırakılmasıdır. Apê Musa'dan Gurbetelli Ersöz'e, Cengiz Altun'dan Hafız’a, Nazım’a ve Kadri Bağdu'ya kadar basın şehitleri hepsi hakikat savaşçılarıydı. Bizler de onların takipçisi olmaya devam edeceğiz."
Bağdu Ailesi'nin avukatı Tugay Bek de, DAİŞ’lilerin itirafına rağmen "adli vaka" olarak yaklaşılmasının dosyanın faili meçhuller arasına konulmak istendiğini dile getirdi. AKP'nin iktidardan düşmesiyle Kobanê eylemlerin daha iyi araştırılıp tüm boyutlarıyla açığa çıkacağını umut ettiklerini belirten Bek, faillerin yargılanması için hukuki sürecin peşinde olacaklarını söyledi.