Kaya: Kaybedeceklerini anladılar yine yalana başvurdular

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Erdoğan’ın HDP’yi hedef göstermesine tepki göstererek, “31 Mart’a giderken kaybettiklerini anlayan, inançları istismar eden bu zihniyetin maskesi yine düşecek” dedi.

HDP Milletvekilli Hüda Kaya, Erdoğan’ın kadınları hedef alan “ezanı ıslıkladılar” açıklamasının ardında sokağa çıkıp HDP il ve ilçe binalarına yönelik saldırı girişimlerinde bulunan grubun iktidar tarafından yönlendirilen milis güçler olduğuna dikkat çekti. Kaya, yerel seçimlerde kaybedeceğini anlayan iktidarın Kabataş benzeri yalanlara başvurduğunu kaydetti.

‘SOKAĞA ÇIKANLAR İKTİDARIN YÖNLENDİRDİĞİ MİLİS GÜÇLER’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınları “ezanı ıslıkladılar” diye hedef göstermesinin ardından HDP il ve ilçelerine yönelik faşist saldırı girimlerini değerlendiren HDP Milletvekili Hüda Kaya, provokasyona işaret etti. Olası bir saldırıya karşı HDP Milletvekili Remziye Tosun ile birlikte HDP İstanbul İl binasında nöbet tutan Kaya, sokağa çıkanların halk değil tamamen iktidarın yönlendirdiği milis güçler olduğunu kaydetti.

‘YALANA BAŞVURANLARIN MASKESİ YİNE DÜŞECEK’

İktidarın gerçekleri çarpıtarak halkta bir algı yaratmaya çalıştığına işaret eden Kaya, gerçeklerin sansürlendiği böylesi bir dönemde de çoğunluğun gerçeğe ulaşamadığını hatırlattı. Yerel seçimlerde kaybedeceklerini anlayan iktidarın Kabataş benzeri bir yalanı daha başvurduğunu belirten Kaya, “Polisin müdahalesine karşılık ıslıklar sırasında okunmaya başlanan ezanın aynen ‘Camide içki içtiler, ayakkabı ile girdiler. Kabataş’ta benim başörtülü bacıma saldırdılar’ yalanları gibi yıllardır ispatlayamadıkları söylemleri tam da 31 Mart’a giderken kaybettiklerini anlayan, inançları istismar eden bu zihniyetin maskesi yine düşecek” dedi.