Kaya: Tek tip elbise politikası tekçi zihniyetin dışa vurumudur

AKP ve MHP ittifakının zindanlarda tek tip kıyafet uygulamasına tepki gösteren PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Tek tip elbise politikasını, tekçi zihniyetin dışa vurumu olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına yazılı bir açıklama yapan Deniz Kaya, kapitalist modernist sistemin toplumları şekillendirip öz benliğinden uzaklaştırma girişimlerinin özelde de çeşitlilik, renklilik ve farkındalığı tehdit ettiğini belirtti.

Toplumları kaos eşiğine getiren böylesi bir sistemin savunucularının iktidar olmanın verdiği hırsla her türlü tahakkümü gerçekleştirmeyi kendilerine mubah gördüğü dile getirilen açıklamada şunlara yer verildi: “Özellikle ulus devlet mantalitesiyle hareket eden Türkiye’deki AKP-MHP ittifakın ülkede yaratmak istediği sistemin içinde hak, hukuk ve adalet namına hiçbir şey olmadığı gibi dolaysıyla demokrasi ve özgürlüklerden de bahsedemeyiz. OHAL adı altında halklara baskı uygulayıp binlerce insanı tutuklayıp zindana atan, faşist ittifakın sindirme, bastırma ve yıldırma gibi sistemini kabul ettirmektir. Bu bağlamda özellikle zindanlarda hak ihlallerini yoğunlaştırıp baskıları arttıran faşist iktidar şunu iyi bilmeli Kürdistan ve Türkiye zindanlarında bulunun biz PKK ve PAJK’lı tutsaklar asla boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Nasıl ki Kemaller, Mazlumlar, Hayriler, Sara ve Semalar faşizme karşı büyük bir direniş ezgisiyle mücadele etmişlerse, aynı direniş ezgisi kulaklarımızda beynimizde ve ruhumuzda yansımasını bulacaktır.

Özellikle Ortadoğu ve Avrupa düzleminde yürüttüğü tutarsız politikalar sonucu sıkışan Erdoğan ve çeteleri, Rojava’da halkın görkemli direniş hamlelerini DAİŞ eliyle bastıramayınca Bakurê Kurdistan’da hak gasplarıyla ve tutuklama furyalarıyla hareket etmektedir. Bu bağlamda zindanlara yönelen faşist ittifak çeteleri yeni dizaynlar adı altında tamamen iradesizliği dayatmak istemektedir.

Tek tip elbise politikasını, tekçi zihniyetin dışa vurumu olarak görüyoruz. Bu zihniyet aynılaşmayı benzeşmeyi ve en nihayetinde ölümü belirlerken, çeşitliliği ve farkındalığı ortadan kaldırmak istiyor. Önderliğimizin ‘aynılaşmak ölümdür’ özdeyişi bu konuda gayet açıklayıcıdır.

Tek tip elbise politikası kişinin iradesi ve kendine olan güvenini yitirme üzerine hesaplanmıştır. AKP / MHP faşist ittifakın bu yeni dizayn politikaları hitler faşizminin bir benzeri durumundadır. Nasıl ki tarihte Auschwitz toplama kampında faşizanca yönelimler gerçekleşmişse bugün Türkiye ve Kürdistan zindanlarında da ince bir politikayla bu gerçekleştirilmek istenmektedir. Buna karşı bizler Kürdistan ve Türkiye zindanlarında bulunan PKK ve PAJK’lı tutsaklar tek tip elbise politikalarını kabul etmediğimizi ve direneceğimizi belirtiyoruz.

Her türlü baskı ve zorluğa karşı direneceğimizi ve Önder Apo’nun sağlık güvenlik ve özgürlük koşulları oluşana kadar da bulunduğumuz her alanda iradi bir direnişle hareket edeceğimizi belirtiyoruz. Bu konuda kendine aydın ve demokrat diyen kesimlerin AKP ve MHP ittifakının faşizanca uygulamalarına karşı direnişe, ses çıkarmaya davet ediyoruz. Gün faşizme karşı mücadele etme günüdür.”