Kayseri'deki tutsaklara işkence: Can güvenliğimiz yok

Kayseri'deki tutsaklara gardiyanlar “Ne mutlu Türküm diyene” dayatmasında bulundu, "Ne mutlu Kürdüm diyene” karşılığını veren tutsaklara işkence yapıldı.

Kayseri Bünyan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan bir eli ve bir ayağı olmayan, yüzde 90 engelli raporu bulunan Şaban Kaygusuz (24), dün ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, gardiyanların saldırısına uğradıklarını aktardı. Kaygusuz, söz konusu saldırının 23 Ocak Pazartesi günü gerçekleştiğini belirterek, Yücel Hazar adlı bir tutsağın saldırılar sonucu ayağının kırıldığını söyledi.

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Kaygusuz, saldırıda yer alan gardiyanların tutsaklara, “Ne mutlu Türküm diyene” demeleri için dayatmada bulunduğunu kaydederek, tutsakların “Ne mutlu Kürdüm diyene” dediği için saldırının dozunun arttığını, saldırıların cezaevi müdürü Ali Ç.’nin talimatıyla gerçekleştiğini söyledi.
Can güvenliklerinin olmadığını aktaran Kaygusuz, ailesi aracılığıyla kamuoyuna duyarlık çağrısında bulundu.
Kardeşi Şaban Kaygusuz (24) ile yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Muhammed Kaygusuz, “Yüzde 90 engelli bir kişinin bu uygulamalara maruz kalmasını kınıyoruz. Bu uygulamalar insanlık suçu. Cezaevlerinden her gün ölüm haberleri alıyoruz ve kaygılarımız var. Yetkililer sorumluluklarını yerine getirmeli, insan hakları kuruluşlarına cezaevinde inceleme çağrısında bulundu.
Yine aynı cezaevinde tutulan Ali Saday, 24 Ocak’ta ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde işkence gördüklerini aktarmıştı