Kayyum belediyesinde işe alım şartı yakın akrabalık derecesi

Kayyum tarafından yönetilen İpekyolu belediyesinde son alarak yapılan personel alımında liyakat ve mülakat esaslarına göre değil akrabalık bağlarına göre işe alımlar yapıldı.

Uzun süredir HDP’li belediyeleri işgal altında tutan kayyumlar, giderayak adeta talan yarışına girdi. Seçimlerden sonra olası HDP’li yönetimlere enkaz devretmek için elinden geleni kayyumlar belediyeleri personel ile doldurarak HDP döneminde personel alımını engellemek istiyor.

Son olarak İpekyolu Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi projelerine eğitici olarak çalıştırmak üzere mülakat sonunda personel alımına karar verildi. Ancak sonuçta ne mülakat ne liyakat değil, akrabalık ilişkileri ile işe alımlar yapıldı.

Kayyum belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Yaşin’in kızı Beyza Yaşin, Bilgi İşlem Müdürü Yunus Altın’ın eşi Şeyma Altın ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Gül'ün akrabası Bilge Yeşilyurt personel olarak alındı ve kısa süre içinde işe başlatıldı. Konuyla ilgili hak ettikleri halde işe alınmayan kişiler ise konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

İpekyolu Belediyesini yöneten Kayyum İhsan Emre Aydın, daha önce de müteahhitler tarafından kendisine hediye edilen Volvo marka araçla gündeme gelmişti.