Kayyum kaybedince 'kardeşlik' bitti

Kayyum döneminde Özalp Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olan ve çöp sıkıştırma, yol sulama araçları gönderen AKP’li Tuzla Belediyesi, HDP’nin kazanmasının ardından bu araçlarını geri aldı.

 Van’ın Özalp ilçesinde yerel seçimlerden önce  kayyum tarafından yönetilen Özalp Belediyesi, 31 Mart 2017'de  İstanbul Tuzla Belediyesi tarafından ‘Kardeş Belediye’ ilan edildi. Tuzla Belediyesi, ‘Kardeş Belediye’ kapsamında Özalp Belediyesi'ne çöp sıkıştırma ve yol sulama aracı gönderirken, ayrıca orta refüj aydınlatma direklerini yaptı. Kayyum döneminin sona ermesi ve HDP’li belediyenin 31 Mart seçimlerini kazanmasının ardından ise bir firma, "Orta refüj direklerinin patenti bize ait, bizden izinsiz yapmışlar" diyerek, HDP’li belediye hakkında dava açtı.

ALMAÇ: İMZA BİLE ALMADAN ARAÇLARIMIZI GÖTÜRMÜŞLER

Konuya ilişkin bilgi veren  Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Yakup Almaç, sürekli kardeşliği ağızlarından düşürmeyenlerin bu kardeşlik söyleminin ne kadar içi boş olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Almaç, “Halkın HDP’ye oy vermesini hazmedemediler ve teslim imzası bile almadan ilçe kaymakamının talimatıyla araçlarımızı götürmüşler" diye konuştu