Kaz Dağları’nda vicdan nöbeti 40’ıncı gününde

Çanakkale’de çevrecilerin Kaz Dağları'ndaki siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı başlattığı "Su ve Vicdan Nöbeti" 40’ıncı gününde devam ediyor.

Çevreciler, Kanada merkezli Alamos Gold’un Kaz Dağları’ndaki siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı eylemdeler.

Kirazlı’da bulunan Balaban mevkiinde başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti” adı altındaki eylem 40'ıncı gününde sürüyor.

Nöbet eylemine kent merkezinden ve çevre kentlerden gelen onlarca kişi destek verdi.

Nöbet alanına, "6'ncı şirket Kirazlı'yı terket" ve "Kaz Dağlarına dokunma" pankartı asıldı.

Eylemciler, kendilerini ziyarete gelenleri Kaz Dağları’ndaki siyanürlü altın faaliyetlerinin zararları ve nöbetin amacına ilişkin bilgilendiriyor.

Yapılan sohbetlerin ardından, yaklaşık 200 bin ağacın kesildiği şantiye alanının kapısına geçen eylemciler bir sürede burada bekledikten sonra Balaban mevkiine geri döndü.

"Su ve Vicdan Nöbeti" eylemciler ayrıca her akşam siyanürlü altın arama faaliyetlerine ve bölgedeki ekolojik yıkıma karşı gerçekleştirdikleri panellere katılım çağrısında bulundu.

200 BİNE YAKIN AĞAÇ KESİLMİŞ

Bu arada doğa talanına yol açan Kirazlı altın madeni projesinin hukuksuzlukları devam ediyor. Yaklaşık 200 bin ağacın kesildiği belirtiliyor.

TEMA Vakfı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna göre 45 bin 650 ağacın kesilmesi öngörülen proje için 195 bin ağaç kesildiğini belirlemiş. Tarım ve Orman Bakanlığı ise ağaç katliamını gizlemeye çalışıyor. Bakanlığa göre sadece 13 bin 400 ağaç kesilmiş.