KBDH'den Ensar Vakfı'na eylem

KBDH Roza Rênas İntikâm Birimi, Ensar Vakfı'na yönelik eylem düzenledi. Açıklamada, "Kadın düşmanlığıyla iç içe geçmiş faşist iktidar ve destekçileri hedefimizde" denildi.

Yazılı açıklama yapan KBDH Roza Rênas İntikâm Birimi, "Faşist AKP destekli tecavüzcü Ensar Vakfı'na yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Güçlerimiz tarafından kadın katillerinin destekçilerine karşı yapılan eylem, 12 Şubat günü Esenyurt'ta yapılmıştır. Birimlerimiz, Ensar Vakfı'na ait olduğu tespit edilen jumbo tipi 2 servis aracını imha etmiştir" dedi.

'KADINLAR AKP TEHDİDİ ALTINDA'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"AKP eliyle desteklenen muhafazakar, erkek egemen politikalarla kadın katliamları, taciz ve tecavüzler gün geçtikçe artıyor. Erkek egemen kurumlar, adeta iktidar tarafından besleniyor, korunuyor. AKP- MHP faşizmi ve destekçileri tecavüzcü kurumlara hamilik yapıyor. Erkek egemen sistemde her gün daha fazla kadın, bu destekler sayesinde daha rahat katlediliyor.
Bugün tüm kadın kazanımları AKP faşizmi karşısında tehdit altında. AKP faşizmi açıkça kadın düşmanıdır. Binlerce liralık desteklerle çocuk ve kadın tecavüzlerinin yaşandığı kurumlara doğrudan destek vermektedir. Ensar Vakfı'nda yaşanan taciz ve tecavüzler defalarca gündeme gelmesine rağmen AKP tarafından korunmuştur. Faşist AKP-MHP ittifakı bakanları tarafından aklanmaya çalışılmıştır. AKP-MHP faşizmi sadece kadın düşmanı kurumları korumakla kalmamış, onları fonlarla beslemiştir. Erdoğan faşizmi kadınların katledildiği, katillerin ödül gibi cezalarla serbest bırakıldığı, savaşla, krizler ve baskılarla kadın direnişinin boğulmaya çalışıldığı erkek egemen bir ideolojiye sahiptir. Bu dönemde kadınlara yönelik baskılar yoğunlaştırılmış, kadınlara yönelik sömürü ağırlaştırılmıştır. Erkek egemen kültür, iktidar politikalarıyla harmanlaşarak, kapitalist ataerkil sistem güçlendirilmiştir. Cinsiyetçi politikalarla, kadınlar hapsedilmek istenmektedir. Erkek egemen, işgalci, faşist iktidarın kadınların direnişine tahammülü yoktur. Erkek egemenlik örgütlü bir bütünlükte kadınları hedef almaktadır.

'HEPSİNDEN HESAP SORACAĞIZ!'

KBDH, kadınlara dayatılan bu baskı politikalarına ve erkek egemen anlayışa karşı başlatılan direnişi yükseltecektir. AKP destekli kurumlardan, kadın katillerinden, ataerkil kapitalist kurumlardan hesap soracağız! Sizlerin adaletiniz, yargınız, kurumlarınız ancak eli kanlı katilleri korur. Örgütlü direnişimizle, kadın isyanını büyüteceğiz ve kadın düşmanlarından hesabı, bizler soracağız!
Tüm erkek egemen kurumlar, tecavüzlerle, kadın düşmanlığıyla iç içe geçmiş faşist iktidar ve destekçileri hedefimizdedir. Kadınlara çağrımız; kadın düşmanlarını, erkek egemen sistemi kuşatalım! Kadın isyanını büyütelim! Kadın katillerine ve onları koruyanlara nefes aldırmayalım!"