KBDH Til Temir'de şehit düşen Aynur Ada'yı andı

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), bugün yaptığı yazılı açıklamada, Til Temir'de şehit düşen DKP/BÖG Merkez Komite ve Kurucu Üyesi Aynur Ada'yı (Göze Altunöz) andı.

Açıklamada, "Lise sıralarından sokak başlarındaki barikatlara, kampüslerdeki stantlardan gerilla alanındaki mücadeleye kadar bulunduğu her alanda kadın özgürlük bilinciyle mücadele eden Aynur Ada (Göze Altunöz) yoldaş, Rojava’nın Til Temir bölgesinde faşist işgale karşı direnişte İmran Fırtına (Yasin Aydın) yoldaş ile birlikte ölümsüzler kervanına katıldı" denildi.

'GEZİ'DEN ROJAVA DİRENİŞİNE...'

"Aynur Ada yoldaş ilk gençliğinden itibaren haksızlıklara ve her türden gericiliğe karşı örgütlü mücadeleyi seçmiş ve daha genç yaşında militanca bir duruş sergileyerek Rojava topraklarına gelmiştir" vurgusunun yapıldığı açıklama şöyle devam etti: "Gezi Direnişi'nden Rojava Onur Direnişi'ne, bulunduğu her alanda kadın özgürlük bilinciyle hareket eden Aynur Ada yoldaş, aldığı görevlerden bir adım geri atmayarak direnişi son anına kadar devrimci bir irade ile omuzladı. IŞİD çetelerine ağır kayıplar verdiren Minbic ve Hol hamlelerinde yerini aldı. Gerilla alanlarında birleşik devrim mücadelesinin kurmaylığını üstlendi, Kadınların Birleşik Devrim Hareketi’nin kuruluşunda aktif rol aldı."

'SÖNMEYEN DEVRİMCİ ATEŞİ VE GÜLER YÜZÜYLE TANINDI'

KBDH'nin açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

"Til Temir hattında faşist Türk devletinin işgaline karşı Enternasyonalist Özgürlük Taburu içinde yürüttüğü çalışmalarda, gerek bağlı bulunduğu birimdeki yoldaşlarıyla gerekse de halkla, özellikle de ezilen cinslerle kurduğu ilişkilerde hep bir adım öne çıkan Aynur Ada yoldaş, gece gündüz demeden ve dur durak bilmeden, her zaman yoldaşlarına moral vererek ve onların neşesini yüksek tutarak devrimciliğin sorumluluklarını yerine getirdi. Onu tanıyan herkes, sönmeyen devrimci heyecanı ve güler yüzünü akıllarına kazıdı. En kararsız ve karanlık anda bile yaptığı bir şaka ile çevresindekileri yeniden hayata döndüren Aynur Ada yoldaş, kadın rengini ve kadın iradesini bulunduğu her alana taşıdı. 'Ölümsüzlerimizin değerini doğru taşıyabilirsek ne mutlu bize' diyerek mücadeleyi hep aynı kararlılıkla sürdüren Aynur Ada yoldaş, Rojava Devrimi'nin aynı zamanda erkek egemenliğine karşı vurulan bir darbe olduğu bilincini asla yitirmedi ve gerek askeri gerekse de toplumsal alanda patriyarkaya karşı sesini asla alçaltmadı. Kadın bir devrimci olarak karşılaştığı sorunların çözümü için hep birlikte ve daima ileriye hareket etme bilinciyle mücadele etti.

Lise sıralarından Galatasaray Üniversitesi'ne, oradan dağlara ve Rojava topraklarına ulaşan mücadelesinde yüzünü hep işçi sınıfına, ezilen halklara ve onların içinde de özellikle kadınlara döndü ve umudu yarına taşıdı. Aynur Ada yoldaş şahsında tüm ölümsüzleşenlerimize sözümüz olsun; ataerkiye, sömürüye ve işgale geçit vermeyeceğiz! Mücadele bayrağını onların ışıklı yolunda daha da ileriye taşıyacak ve faşizmi ortadan kaldıracak darbeyi bombalarımız ve mavzerlerimizle vuracağız! Rojava topraklarında devrimi en iyi şekilde savunacağız! Türkiye ve Kürdistan’ın her yerinde ezilen cinslerin ve halkların kurtuluşu için durmadan savaşacağız."