KCDK-E: 4 Nisan’ı coşkuyla karşılıyoruz

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgününü kutlayarak “Özgürlüğe giden yolda Önderimiz Rêber Öcalan’ın 75. doğuş günü olan 4 Nisan’ı, coşkuyla karşılıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan KCDK-E “Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan ve Direniş” kararlılığıyla 4 Nisan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan topraklarında yeniden doğuşunu, varoluşunu kutladıklarını ifade etti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Önder Apo’nun doğuşu Kürt halkının esaret ve soykırım kıskacında yok oluşa gidişine dur diyen, hakikat ve adaletin toplumsallaştığı bir gündür. Bu vesileyle 4 Nisan tüm insanlığa ve halkımıza kutlu olsun diyoruz.

75. doğum gününde uluslararası güçler ve AKP-MHP faşist rejimi tarafından ağır tecrit altında tutulan Önder Apo mutlaka özgürleşerek Kürt halkı ve insanlık için tarihsel misyonunu oynayacaktır.

2023 Newroz’u, milyonların coşkusu ve sahiplenişi Önder Apo’nun tarihsel bir önemi ve misyonunun olduğunu tartışmasız hale getirmiştir. Şimdiden 2023 yılı özgür Önderlik Başkan Apo ile buluşacağımız bir yıla gebe olmuştur.

KCDK-E olarak Kürdistan halkı başta olmak üzere herkesi 4 Nisan “Reber Apo’ya Özgürlük” şiarı ile kutlamaya, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

Bu vesileyle başta Önder Apo olmak üzere bütün siyasi tutsakların özgürlüğü için seferber olalım”