KCDK-E'den 'Ermeni Soykırımı' mesajı

'Ermeni Soykırımı' mesajı yayımlayan KCDK-E, "Ortaklaşırsak dünün İttihat ve Terakkicileri, bugünün AKP’si yerle bir olacaktır" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir mesaj yayımladı.

Soykırım sorumlularının tarih önünde yargılanmaktan kurtulamayacaklarının vurgulandığı mesajda, "Anadolu’da yaşayan tüm halkların ret ve inkârı üzerine kurulan Türk devletinin tarihi aslında bir soykırımlar tarihidir. Kimi halkları fiziki katliamlarla, kimi halkları da kültürel soykırımlardan geçirerek ayakta durmaya çalışan soykırımcı bir devlettir" denildi.

'HESAP SORMANIN YOLU...'

"Yüz yıl önce yaşanan ve bir insanlık suçu olarak gördüğümüz Ermeni ve Asuri Süryani soykırımını lanetliyoruz" vurgusunun yapıldığı mesajda, "Ortak yaşamı örmenin yolunun, beraberce bu katliamcı ve soykırımcı devletten hesap sormanın mücadelesinden geçtiğini bilmeliyiz" diye belirtildi.

KCDK-E, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Bu egemenlikçi ve katliamcı zihniyet çok güçlü olduğu için değil, farklılıklarımızı çatıştırarak iktidar erkini sürdürebilmektedir. Acılarımızı ve mücadelemizi ortaklaştırdığımızda dünün İttihat ve Terakkicileri, bugünün AKP’si yerle bir olacaktır."