KCDK-E’den Köln’deki festivale katılım çağrısı

KCDK-E, herkesi Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek olan “Öcalan’a Özgürlük” temalı Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılmaya çağırdı.

Tüm Kürdistanlıları Köln’de buluşmaya çağıran KCDK-E’nin açıklaması şöyle: “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Uluslararası Kürt Kültür Festivali 25. Yılında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşecek. Avrupa’da yaşayan Kürdistan’lıların ve dostlarının en yüksek katılımının yapıldığı etkinliğimiz olmaktadır. Her yıl festivalde Avrupa’daki halkımızın ulusal birliğini, taleplerini, mücadelesini haykırdığı, kültürünü sergilediği ve tanıttığı bir serhildan alanı olmaktadır.

Kürdistan’ın tüm parçalarında olduğu gibi Avrupa’da yaşayan Kürdistan’lılar da Reber Apo’nun özgürlüğü ve Kürdistan’a statüsü taleplerini tüm Avrupa ülkelerine ve dünya kamuoyuna haykıracaklar ve 25. Kürt Kültür Festivali’ne seferberlik ruhu ile katılacaktır.

KCDK-E’nin 2. Kongre kararı doğrultusunda bu yıl “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü ve Ortadoğu’ya Barış” sloganı temelinde gerçekleştirilecek. Önderliğin temel alındığı bu yıl ki festivale Avrupa’nın her yerinden halkımız coşku ve bağlılık ruhuyla katılacak. Renkli kültürel sunumların gerçekleşeceği festival Reber Apo için verilecek siyasi mesajlarla gündemleştirilecek. Ortadoğu’da büyük kazanımların gerçekleştirildiği ve dünya halklarına umut olan Rojava devrimi bu festivalde taçlandırılacak. Sadece Kürdistan’da değil tüm Ortadoğu’da halkların ve inançların umudu ve kurtuluşu olan Reber Apo’nun demokratik ulus paradigması insanlık için alternatif kurtuluş modeli olduğunu festivale sağlayacağımız katılımla herkese gösterelim.

Özgürlük mücadelesi karşısında kaybeden AKP-MHP faşizmi ve başındaki Erdoğan tüm çirkin ve kural tanımaz yöntemlerle sivilleri katletmekte, Kürdistan’ın ekolojik ve tarihi değerlerine dünyanın gözleri önünde saldırarak sonuç almaya çalışsa da halkımızın direnişi karşısında kaybetmekte ve özgürlük yürüyüşümüz daha da güçlenerek sonuca doğru gitmektedir. Kürdistan Özgürlük mücadelesi karşısında kaybeden Erdoğan diktatörü onursuz bir şekilde dış destek için el etek öpmektedir. Düşman diye propaganda yaptığı ülkeler Rusya ve İsrail’e karşı el etek öperek tükürdüklerini yalamaktadır. Şimdi de Esad ile görüşüp yeni bir el etek öpme siyaseti ile destek almak istemektedir. Hiç bir çirkin siyaset ve güç AKP-MHP faşizmini halkımızın direnişi karşısında kurtaramaz.

KCDK-E olarak Avrupa’da yaşayan halkımıza çağrımız festivale bu yıl seferberlik ruhu ile daha güçlü katılarak coşku ve sahiplenmeyi büyütmeye çağırıyoruz. Güçlü katılım sağlayarak önderliğimize ve irademize sahip çıkalım.

Öcalan’ın Özgürlüğü, Bizim Özgürlüğümdür! Şiarıyla festivali coşkuyla kutlayalım.”