KCDK-E Erdoğan’ı protesto için herkesi Berlin’e çağırdı

KCDK-E tüm Kürtler ve demokratik çevreleri, 27 Ocak’ta Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında düzenlenecek protesto gösterisi için alanlara çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ve Kurdistan’da gittikçe büyüyen toplumsal tepki ve muhalefetin basıncı karşısında iktidarını ayakta tutmak ve yaklaşan seçimlerde yeniden konumunu korumak için diktatör Erdoğan Avrupa turuna çıkıyor" denilerek, şunlar belirtildi:

'ELİ KANLI DİKTATÖR!'

"Eli kanlı diktatör Erdoğan 27 Ocak'ta Almanya'nın Berlin şehrine gelecek. Sürdürdüğü, baskı, zulüm, katliam ve soykırım için Avrupa’dan destek toplama turu atacak. Başta Kürtler, Aleviler olmak üzere o coğrafyada yaşayan tüm halklara ve inançlara, muhaliflere, devrimcilere demokratlara, sol, sosyalistlere, gençlere, emekçilere, kadınlara, aydınlara yani kendisine karşı olan herkese saldıran AKP-MHP faşist ittifakı teşhir olan yüzünü ve imajını tazeleme umudundadır.

İmralı’da Rêber Apo üzerinde sürdürülen tecrit, tüm Kurdistan’daki işgal katliam, anti-demokratik faşist politikalar Türkiye halklarını, emekçileri de kıskacına almıştır. Savaşa harcanan bütçeler, yoksullaşan halk, muhalif olduğu için zindanlara atılan on binler için Erdoğan istenmeyen bir kişiliktir artık.
2018 yılında diktatör Erdoğan Berlin’e geldiğinde Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi öncülüğünde gerçekleştirilen protestonun, şimdi ise Berlin’e yapacağı ziyarette Erdoğan, 'İstenmeyen Kişi (Erdogan Unerwünschte person)' sloganıyla karşılanacaktır. Kurdistanlı ve Türkiyeli muhalifler 2018’de gösterdikleri tepkiyi bu sefer büyüterek 27 Ocak’ta ortaya koyması demokrasi ve özgürlük mücadelesi açısından önemlidir.

'SEFERBERLİK RUHUYLA ALANLARA ÇAĞIRIYORUZ'

Avrupa’ya göç etmiş halklar için Erdoğan istenmeyen kişidir. Avrupa’da yaşayan yüz binler diktatör Erdoğan’ı Berlin’de görmek istemiyor. Bu vesileyle Avrupa Demokratik Güç Birliği İnisiyatifi ile Erdoğan: İstenmeyen Kişi (Erdogan Unerwünschte Person) sloganıyla 27 Ocak günü Berlin’de yapılacak kitlesel yürüyüşe ve protestoya KCDK-E olarak halkımızı seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz.

İki Paris katliamını da düzenleyen, Kürt halkının tüm değerlerine saldıran, dilini ve kültürünü yok sayan, kimyasallarla özgürlük gerillasına saldıran, kadın, genç, yaşlı ve çocuk demeden katleden binlerce kişiyi cezaevlerine atan ve olum evine çeviren diktatör Erdoğan’ı Avrupa’da istemiyoruz.

Paris katliamlarıyla saldırılarını Avrupa'ya taşırmış olan Türk devleti, Almanya'da Kürtlerin ve muhaliflerin ölüm emrini vermiştir. Tüm bu kirli politikaların sahibi Erdoğan’ı demokratik hiçbir ülke kabul etmemelidir.

Faşist iktidarını ayakta tutmak için her türlü saldırı ve provokasyonu örgütleyen, halkların ortak mücadelesi ve umudu HDP’ye karşı saldıran diktatör Erdoğan’ı teşhir etmek için 27 Ocak'ta Berlin'deyiz.

Önder Apo’yu tecrit ederek İmralı işkence sistemiyle esaret altında tutan halkların düşmanı Erdoğan’ı teşhir ederek katliamcı yüzünü haykıralım.

KCDK-E olarak halkımızı kitlesel olarak seferber olmaya, 27 Ocak 2023 tarihinde saat 13:00’te Bundeskanzleramt-Berlin’de alanları doldurmaya çağırıyoruz."