KCDK-E Kürtler ve dostlarını 16 Ocak’ta Strasbourg’a çağırdı

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi, tüm Kürtleri ve dostlarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için gerçekleştirilen açlık grevine destek vermek için 16 Ocak’ta Strasbourg’a çağırdı.

15 eylemcinin Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için başlattığı açlık grevini desteklemek ve Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi kurumlarını göreve çağırmak için 16 Ocak’ta Fransa’nın Strasbourg şehrinde bir eylem gerçekleştirilecek.

Eylem konusunda bir açıklama yapan KCDK-E, tüm Kürtleri ve dostlarını 16 Ocak’ta Strasbourg’a çağırdı.

KCDK-E’nin açıklaması şöyle: “Ortadoğu’yu kendi çıkarları için dizayn etmeye çalışan uluslararası güçler, projelerinin önünde engel gördükleri Kürt özgürlük hareketi ve demokratik ulus paradigmasının önderi Reber Apo’yu tasfiye etmek için 20 yıl önce uluslararası bir komplo geliştirdiler.

Başta Reber Apo’nun destansı direnişi, halkımızın ve dostlarımızın mücadelesiyle bu komplo önemli oranda boşa çıkarıldı. Reber Apo’nun geliştirdiği demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması başta Kürdistan halkı olmak üzere Ortadoğu ve dünyada büyük umut ve heyecan yarattı. Bu yeni yaşam felsefesi Rojava’da Kürt, Arap, Asuri-Süryani, Ermeni, Türkmen Alevi, Êzidî, Müslüman, Hristiyan halklar ve inançlar arasındaki özgür-eşit ortak yaşamı inşa ederek büyük gelişmeler yarattı ve halklarımızı Ortadoğu’da bir özne haline getirdi.

Barbar çeteleri DAİŞ’i durduran, insanlık onurunu koruyan Kürt özgürlük hareketi ve Reber Apo, Ortadoğu halklarının ve insanlığın geleceği özgürlüğü ve eşitliğidir. Diktatör Erdoğan’ın bu kirli ve katliamcı politikalarını destekleyen güçler ve kurumlar bilmelidirler ki DAİŞ zihniyetini desteklemekte ve barbar çetelere alan açmaktadırlar.

Bu destansı mücadele karşısında korkan güçler, AKP-MHP faşizmi komployu güncelleyerek derinleştirdiler. Kürdistan halkına uygulanan tecrit, katliam, jenosit tüm kazanımlarına ve tüm parçalara karşı kirli bir savaş olarak hayata geçirildi. Tecrit Türkiyeli muhaliflere, aydınlara ve sosyalistlere baskı ve şiddet olarak tüm ülkede hayata geçirildi. Bir bütün olarak Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’da kadın, gençlik ve toplumsal kesimler kırım, insanlık, demokrasi düşmanı politikalar egemen oldu.

AKP-MHP faşizminin katliam ve tüm kirli politikalarını durdurmak tecritti kırmaktan geçtiği bilinmektedir. Tecritti kıralım, faşizmi yıkalım, önderliğimizi özgürleştirelim hamlesi, bir anne, bir kadin, bir yurtsever ve bir milletvekili olan Leyla Güven donemin militan ruhuna cevap vererek tarihi bir eylem başlatmıştır. Bu hamle Leyla Güven’le başlamış, cezaevi ile büyümüş, Strasburg eylemi ile daha da gelişmiştir ancak bu eylemi zirveye taşıyacak olan halkımızın direniş etrafından kenetlenip direnişi her tarafa yaymasıdır. Bu eylemlerin erken sonuç alması güçlü bir sahiplenme ve her yerde direnişi büyütmeye ihtiyaç vardır. Eylemlerin bir amacı da tüm insanların vicdanına seslenerek, bir uyanış sağlamadır. Direniş etrafında örülecek halka uluslararası kurumları görevlerini yapmaya zorlayarak olası şehadetlerin de önüne geçecektir. Bu bakımdan yapılacak eylemler açlık grevlerini tamamlayacak ve amaca ulaşmasını sağlayacaktır. Açlık grevleri eylemcilerin bu isyan ve çığlığına cevap vermek, insanım diyen herkesin görevidir.

Türk devletinin kirli politikalarına sessizlikleriyle destek veren uluslararası kurumlar ve güçler başta Leyla Güven olmak üzere kritik noktada olan açlık grevlerine karşıda sessizlikleri ile vicdanları yaralamakta ve insanlık değerlerini ayaklar altına almaktadırlar.

Leyla Güven’in açlık grevinin 70. Hewler açlık grevinin 57. cezaevleri açlık grevlerin 32. Strasburg-Galler açlık grevinin 31. gününde muhatap olan uluslararası kurumlar CPT, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu önünde bu kurumların açık ve aktif olduğu 16 Ocakta açlık grevcilerin taleplerini haykırmak, üç maymunu oynayan bu kurumlara seslerini duyurmak için eylem yapıyoruz.

KCDK-E ve TJK-E olarak tüm onurlu ve vicdan sahibi insanları, kadınları, gençleri, tüm halkları, faşizme karşı olan herkesi, devrimcileri, demokratları, aydınları ve dostları “Strasburg Açlık Grevcileri”nin de katılacağı 16 Ocak’ta Avrupa Konseyi-Parlamentosu, CPT önünde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmaya çağırıyoruz.”