KCK, Çarşema Sor bayramını kutladı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Êzidî toplumunun Çarşema Sor bayramını kutladı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Êzidîlerin örgütlendikçe, kendi kendini yönettikçe güç olacağını, kendi topraklarında savunma gücünü geliştirdikçe yaşamını garantiye alacağını vurgulayarak, her zamankinden daha fazla örgütlenmeye ağırlık vermek gerektiğini belirtti.

Halklar ve İnançlar Komitesi’nin Çarşema Sor bayramı vesilesiyle yaptığı açıklama şöyle:

“Êzidî halkımız bir Çarşema Sor bayramını daha kendi kökleri üzerinde her gün yeniden dirilerek kendini var eden, kadim kültür değerlerini daha ileriye, geleceğe taşırma mücadelesi verdiği bir ortamda kutlamaktadır. Bu anlamıyla kendi kültür değerlerine daha güçlü sarılarak ve emin adımlarla özgür geleceğe doğru yürüme yolunda olduğu tarihi bir sürece yol alan Êzidî halkımızın Çarşema Sor bayramını kutluyoruz. Yine aynı zamanda bugünü Çarşema Serê Nîsanê kültürüyle kutlayan tüm Kürtlere de kutluyor, bayramın tüm bölge halklarının özlemi olan demokrasi, özgürlük, barış ve kardeşliğe vesile olmasını umuyoruz. Bu bayramdaki sevinç ve coşkunun Êzidî halkımızın iradesine irade, bilincine bilinç, örgütlülüğüne örgütlülük katmasını diliyoruz.

DİRENİŞ VE MÜCADELE İÇERİSİNDE KARŞILANIYOR

Êzidî halkımız, bir Çarşema Sor bayramını daha faşist, soykırımcı, ihanetçi ve işbirlikçi güçlere karşı büyük bir direniş ve mücadele içerisinde kutlamaktadır. Direniş ve mücadeleyle daha da bilinçlenerek, örgütlü bir toplum olmayı başaran Êzidî halkımız, Çarşema Sor bayramına daha fazla direniş ve yeniden yaradılış anlamını da yükleyerek kutlamaktadır. Bu anlamıyla özellikle Şengal merkezli gelişen direniş, yürütülen özgürlük mücadelesi, Êzidî halkımızı dünya halkları içerisinde hak ettiği yere taşımıştır. Êzidî halkımız, soykırım zihniyetiyle yapılan bütün saldırılara rağmen büyük gelişmeler yaratmış bir toplumdur. Özellikle de Şengal’de yaşayan Êzidî toplumu, ulaştığı bilinç düzeyiyle özgür varlıklarına karşı geliştirilen tehdit ve saldırılara, direniş ve mücadeleyle cevap vermiştir. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere Şengal toplumu, varlığını özgür yaşayan toplum olmayı seçerek mücadele yürütmüştür. Bu anlamıyla da Çarşema Sor ya da Çarşema Serê Nîsanê bayramını, Cejna İmanê bayramını daha da anlamlı kılmaktadır.

ÖZ SAVUNMA VE ÖRGÜTLÜLÜĞÜ BÜYÜTELİM

Êzidî halkımızı, kendilerine yöneltilmiş soykırım tehlikesinin ortadan kalkmadığını hatırlayarak, öz savunmasını ve toplumsal örgütlülüğünü daha da büyütmeye; kadın ve gençlik örgütlenmeleri başta olmak üzere öz savunma güçlerini, halk meclislerini, toplumsal kurum ve örgütlerini büyütmeye çağırıyoruz. İçinde olduğumuz süreçte Êzidî halkımızın öz savunma örgütlülüğünü güçlendirmek kadar ihtiyaç duyulan başka bir durum yoktur. Özellikle de işbirlikçiliğe ve hainliğe karşı mücadele, ihtiyaç duyulan temel bir konu olmaktadır. Türk devletinin soykırımcı, faşist, halklar ve inançlar düşmanı yapısının ihanetçi, işbirlikçi, hain çizgide ısrar eden KDP’nin yoğun destekleriyle Êzidî toplumuna yaşatılan 74. Ferman, bize bir kez daha göstermiştir ki; ancak örgütlü ve kendini savunan halk gerçekliği, değerlerini, kültürünü, inancını ve varlığını koruyabilir. Bu anlamıyla özellikle Êzidî kadınları bu soykırımcı, faşist, hain, işbirlikçi güçlerden intikam almanın bir gereği olarak DA mücadeleyi en üst çıtayı koyarak yürütmeliler. Şengal özerk sisteminin, Şengal halk meclisinin, kadın ve gençlik meclislerinin faşist, soykırımcı, hain güçlerden intikam alırcasına örgütlendirilmesi çalışmalarına kadınlar öncülük etmelidir. 

SOYKIRIM TEHLİKESİNİ UNUTMAYALIM

Çarşema Sor bayramı vesilesi ile belirtmek isteriz ki; Êzidî halkımız örgütlendikçe, kendi kendini yönettikçe güç olacak, kendi topraklarında savunma gücünü geliştirdikçe yaşamını garantiye alacaktır. Bu anlamıyla her zamankinden daha fazla örgütlenmeye ağırlık vermek gerekliliğini bir kez daha hatırlatıyor, 2023 bayramını YBŞ-YJŞ’yi büyütme, Şengal asayiş güçlerini büyütme bayramı yapalım, diyoruz. Özellikle Şengal merkezli gelişen Êzidî halkının direnişi büyük gelişmelere yol açmış, dünyanın her yerinde yaşayan Êzidî halkına umut kaynağı olmuş, moral ve motivasyon geliştirerek mücadeleye sevk etmiştir. Şengal’de toplumsal anlamda açığa çıkan gelişmeler, yaşanan değişim ve dönüşüm, gelişen toplumsal irade, bütün dünyada yaşayan Êzidîler için ilham olmuştur. Bu anlamıyla Êzidî halkının yaşadığı değişim ve dönüşüm, yarattıkları gelişmeler, düşmanlarını kahretmektedir. Bu da bizlere Êzidî halkımızın üzerinde her zaman soykırım saldırılarının yürütüleceği tehlikesi olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gereken örgütlememizi dayatmaktadır.

SEÇİMLERDE DE GEREKEN CEVAP VERİLMELİ

Önümüzdeki seçim sürecinde faşist, soykırımcı, halklar ve inançlar düşmanı AKP-MHP devletinin alt edilmesi için dünyanın her yerinde yaşayan Êzidî kadınların üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları olduğunu da hatırlatmak istiyoruz. Êzidî halkımızın Şengal halkının yaşadıklarının hesabını sorma fırsatı olarak da değerlendirebilecekleri bu seçim sürecinde Êzidî halkının, kadın ve gençliğin gerekli cevabı vereceklerine olan inancımızı da ifade etmek istiyoruz.

EZIDÎLER ARASI BİRLİK DE HAYATİDİR

Kurdistan Özgürlük Hareketi, Kurdistan’daki halkların ve inançların bir arada, kendi dil ve kültür değerleriyle özgürce yaşamaları için büyük bedeller ödeyerek mücadele yürütmektedir. Bu onurlu mücadele içerisinde Êzidî halkımız da başından beri yer almıştır ve bedeller ödemiştir. Mücadeleyle birlikte Êzidî halkımız, inanç ve halk kimlikleriyle oldukça anlamlı ve derin bir bilinçle buluşma sağlamıştır. Önder Apo’nun öğretisi doğrultusunda, başta şehitlerimizin bize bıraktığı değerler olmak üzere tüm inanç ve kimlik değerlerimize sahip çıkarak, Kurdistan halkları özgürleşinceye kadar PKK öncülüğünde bu mücadele devam edecektir. Êzidî halkımızı bu mücadeledeki yerini bundan sonra da daha güçlü ve örgütlü almaya çağırıyoruz. Êzidîler arası birliğin gerekliliğini bu bayram vesilesiyle bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Êzidî oldarların da bu mücadelede tarihi görevlerini bir kez daha başarıyla yerine getireceklerine inanıyor, bayramlarını ayrıca kutluyoruz. Hareket olarak bu duygu ve düşüncelerle Êzidî halkımızın bayramını bir kez daha kutluyor ve bu bayramı böylesi bir ortamda kutlamamızı sağlayan kahraman şehitlerimizi bir kez daha anıyor, uğruna can verdikleri davalarının nihai zaferi için mücadelemizi yükselteceğimiz sözünü bir kez daha yineliyoruz.”