KCK’den 1 Mayıs mesajı: AKP-MHP ittifakını yıkmaya çağırıyoruz

KCK: “Herkesi birlik ve dayanışma duygularıyla 1 Mayıs’ı güçlü bir şekilde karşılamaya ve bu duygularla seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’na ve Yeşil Sol Parti’ye destek vererek faşist AKP-MHP ittifakını yıkmaya çağırıyoruz.”

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı 1 Mayıs vesilesiyle herkesi Emek ve Özgürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti’ye destek vermeye çağırdı.

KCK’nin 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı şöyle:

“Başta işçi sınıfı olmak üzere tüm halkların, kadınların ve ezilenlerin emek, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ını kutluyoruz. 1 Mayıs’ın tarihsel bir gün haline gelmesi ve kutlanması büyük bedellerle ve mücadele sonucunda olmuştur. Bu anlamıyla 1 Mayıs işçi sınıfının, emekçilerin ve ezilenlerin hem bayramıdır hem de direniş ve mücadeleyi ifade etmektedir. Biz 1 Mayıs şehitleri şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerini bir kez daha anıyor, şehitlere verdiğimiz direniş, mücadele ve başarı sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Kapitalist sömürü sistemine karşı işçi sınıfının mücadelesi insanlık tarihinde önemli bir yere sahiptir. İşçi sınıfının ve emekçilerin eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi insanlığın tarihsel mücadelesinin bir devamı olarak gelişmiş ve insanlığa çok büyük bir miras bırakmıştır. Sosyalist bir yaşam idealiyle gelişen işçi sınıfının mücadelesi toplumun eşitsizliğe ve sömürüye karşı bilinçlenmesi, aydınlanması ve mücadeleci bir karakter kazanması bakımından bütün insanlığa katkısı olmuştur. Bu yönüyle işçi sınıfının mücadelesi tarihte evrensel nitelik taşıyan ve bu düzeyde gelişme yaratan eşitlik ve özgürlük mücadeleleri içerisindeki yerini almıştır.

İşçi sınıfının, emekçilerin, kadınların ve ezilen halkların eşitlik ve özgürlük arayışını ifade eden 1 Mayıs’ın ortaya koyduğu idealler günümüzde anlamından bir şey yitirmemiştir. Günümüzde Kapitalist moderniteden kaynaklı sömürünün katmerleşmesi, eşitsizliğin derinleşmesi, doğanın talanı ve imhası; yoksulluk, savaş ve katliam düzeninin daha da gelişmesi 1 Mayıs’la ifade edilen eşit, özgür ve sömürüsüz bir dünya idealini ve bu idealler uğruna mücadele etmeyi daha da önemli hale getirmiştir. Bu bakımdan 1 Mayıs’ı güçlü bir şekilde kutlamak, bu değerleri sahiplenmek ve yaşanılır kılmak için mücadeleyi büyütmek çok önemlidir, buna her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.

Kurdistan devrimi ve Kürt halkının mücadelesi de başlangıçtan günümüze kadar işçi sınıfının, emekçilerin, kadınların ve ezilen halkların eşitlik ve özgürlük özlemlerinin gerçekleşmesini ifade etmektedir. Önder Apo sosyalizm mücadelesinin gelişmesi için büyük bir arayış içerisinde olmuş, PKK hareketini yaratarak ve sömürgeciliğe karşı mücadeleyi başlatarak bunu ortaya koymuştur.

1 Mayıs’ın en önemli özelliği birlik ve dayanışmanın gelişmesi, ezilenlerin ancak birlik ve dayanışmayla sömürüye karşı mücadelede başarılı olacağıdır. Çünkü sömürü düzenine karşı mücadele edenlerin birlik ve dayanışmalarını güçlendirmeleri eşitlik ve özgürlük mücadelesinin başarısı için çok önemlidir. Bundan dolayı işçi sınıfının tarihe mal olmuş önderleri birlik ve dayanışmanın önemi üzerinde durmuş, birlik ve dayanışmanın gelişmesi için çaba içerisinde olmuşlardır. Günümüzde kapitalist modernitenin derinleşen sömürüsüne karşı birlik ve dayanışmaya eskisinden daha fazla ihtiyaç vardır. Türkiye sosyalist hareketinin önderleri tutumlarıyla bunu ortaya koymuşlardır. Önder Apo da Deniz, Mahir ve İbrahimlerin ortaya koyduğu dayanışma tutumunu sürdürerek Kürt halkıyla Türkiye halklarının dayanışması ve mücadele ortaklığının sağlanması için büyük bir çaba içerisinde olmuştur. Hareketimiz başta Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle Türkiye halklarının ve işçi sınıfının mücadelesinin dayanışması olmak üzere Ortadoğu halklarının ortak mücadele bilinciyle bir araya gelmesini çok önemsemekte ve bunun çabası içerisindedir.

Kürt halkının ve Türkiye devrimci ve demokrasi güçlerinin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı birlik ve dayanışma konusunda atılmış çok önemli bir adımdır. Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinden geçtiği bir dönemde sömürü düzeninin temsilcisi olan faşist AKP-MHP iktidarına karşı Kürt halkıyla Türkiye halklarının Emek ve Özgürlük ittifakı olarak birlik sağlaması önemli bir başarıdır. Bu açıdan demokrasi, özgürlük, eşitlik ve adaletten yana olan herkesin seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakının ve Yeşil Sol Parti’nin güçlü çıkması için çaba içerisinde olması gerekmektedir. Denizlerin, İbrahimlerin, Mahirlerin mirasına ve başta 1977 1 Mayıs’ında şehit düşenlerin anısı olmak üzere sosyalizm mücadelesine sahip çıkmak bunu gerektirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle hareket etmek aynı zamanda Önder Apo’nun istemlerini yerine getirmektir.

Birlik ve dayanışma duygularıyla bir kez daha başta işçi sınıfı olmak üzere tüm emekçilerin, ezilen halkların ve kadınların 1 Mayıs’ını kutluyor, herkesi birlik ve dayanışma duygularıyla 1 Mayıs’ı güçlü bir şekilde karşılamaya ve bu duygularla seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’na ve Yeşil Sol Parti’ye destek vererek faşist AKP-MHP ittifakını yıkmaya çağırıyoruz.”