KCK’den Ramazan ayı mesajı: Kürt ve Filistin halkları dayanışmalı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Ramazan ayının tüm İslam alemine özgürlük, huzur ve barış getirmesini diledi.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, bugün başlayan Ramazan ayına ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

Filistin’deki saldırılara dikkat çekilen açıklamada, Kürt ve Filistin halklarının dayanışma içinde olması istendi. KCK, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Filistin halkının trajedisini oya devşirmek istediğini vurguladı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi’nin mesajı şöyle:

İslam'ın en önemli gün ve büyük hayırlara vesile ibadetini barındıran yeni bir ramazan ayına girmiş bulunmaktayız.

Bugün kendine Müslümanım diyen iktidarlar ne yazıktır ki Mekkeli müşriklerin inananlara uyguladıkları zulümden katbekat fazlasını Müslümanlara ve birlikte yaşadıkları diğer dini kesimlere ve halklara uygulamaktalar. Bu devlet ve iktidarlar halklara zulümde sınır tanımamakta, insanları yurtlarından ve evlerinden zorla sürmektedirler. Ne acıdır ki günümüz Müslümanlarının ekseriyeti de kutsal kitapları Kur'an'ın içindeki adalet ve ahlaki emirleri değil, sadece ibadet şekliyle Ramazanı yaşamaktalar. Ramazandaki ibadetlerin kişiyi ahlak, irade ve vicdan sahibi yapması gerekirken, günümüz Müslümanlarının ezici çoğunluğu bu ibadet ve tefekkür ayını adeta bir israf ve tüketim ayı gibi karşılamaktalar.

KÜRT VE FİLİSTİN HALKLARI DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALILAR

İslam alemi bu yıl ki Ramazan’a Efrîn’de ve Kudüs’te zalimlerin katliam, işgal, talan ve yağma saldırılarına maruz kalmış Kürt ve Filistin halklarının büyük acı ve mağduriyetleriyle girmiştir. Tüm Müslümanlar bu yıl ki Ramazanda Kur'an'ın emri gereği Kürt ve Filistin halklarıyla dayanışma içinde olmalıdırlar.

Bölgemiz Ortadoğu'da bir süredir üçüncü dünya savaşı yaşanmaktadır. Bu savaşa İslam ve Ortadoğu kültürünün kimi değerlerini gerekçe yapanlar vardır. Bilinmelidir ki bölgemizde yaşanan sorunların bir nedeni de İslam'ın münafık dediği kişilerin din adına müminlerden daha fazla konuşması, yönetici konuma gelmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu yılın başında Rojava ve Bakure Suriye topraklarında TC devletinin Kürt halkına, son bir kaç gündür de İsrail devletinin Filistin halkına saldırılarının yol açtığı katliam ve trajedilerin ne İslam'la ne Yahudilikle ne de Ortadoğu'nun kadim kültürü ile bir ilişkisi vardır. Bu sömürgeci zalimlerin hiç bir din ve ahlakla bağı olamaz. Bu saldırganlıklar karşısında tek çaremiz bütün din ve inançlardan halkların demokratik, özgür, eşit birliğini ve kardeşliğini büyütmektir. Ramazan ayı vesilesiyle başta Müslümanlar olmak üzere tüm inanç sahiplerini, dinin kutsallarını kullanarak, halklara düşmanlık eden, dürüst inananları bir biriyle savaştırmak isteyen bu günün Firavun ve Nemurutları olan Erdoğan ve Netanyahu gibilerine karşı tavır almaya çağırıyoruz.

ERDOĞAN FİLİSTAN HALKININ TRAJEDİSİNİ OYA DEVŞİRMEK İSTİYOR

İsrail devleti Filistin halkına Türk devleti de Kürt halkına düşmanlıkta kutsal gün ve aylarda bile sınır tanımamaktalar. Dinler kullanılarak kadın, genç, çocuk, yaşlı insanlar katlediliyor. Bu iki devlet arasında birçok askeri, istihbarat, ekonomik ve kültürel içerikli anlaşma ve ortaklıklar vardır. Ancak her iki devlet çıkarları söz konusu olduğunda bir birine karşı Kürt ve Filistin halklarının mağduriyetlerini kullanmaktan da geri durmamaktalar. Erdoğan 24 haziran seçimini kazanmak için Filistin halkının trajedisini oy devşirmek amaçlı kullanmaktadır. İsrail başbakanıysa kendisi gibi olan Erdoğan’a Kürt halkına dönük yaptığı katliamları hatırlatmaktadır. Bu nedenle bir kez daha hayırlara vesile Ramazanda, Türkiyeli Müslümanlara ve duyarlı İsrail halkına çağrımız ahlak ve adalet yüklü dinlerimizi istismar eden Erdoğan ve Netanyahu’nun propagandalarına aldanmamalarıdır. Türkiyeli Müslümanları, saray ve saltanatı için İslam'i değerleri istismar eden, Netanyahu’nun Filistin halkına yaptıklarının on mislini Kürt halkına reva gören Erdoğan ve AKP'nin gerçek yüzünü görerek kardeş Kürt halkının haklı davasına destek vermeye çağırıyoruz.

Kürt halkı İslam’la tanıştığı günden bu yana ümmet kardeşliğini esas almıştır. Diğer inanç ve halklarla da her zaman dostluk içinde yaşamıştır. Kürt halkı son kırk yıldır özgürlük hareketiyle bu kültürünü sürdürme mücadelesini vermektedir. Kürt halkının bu kültürüyle özgür ve demokratik bir geleceği diğer halklara birlikte yaşaması için kendi birliğini güçlendirmesine ihtiyaç vardır. Bu yılki Razamanın Kürt halkının birliğini, demokratik örgütlülüğünü daha da geliştirip güçlendireceği adımlara vesile olmasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kürdistanlı  ve Filistinli Müslümanların olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyoruz.''