KCK: Katliamcı AKP’nin sonu getirilecektir

KCK: Kürt Özgürlük Hareketi Saraların şehadetinin 7. yılında mücadeleyi daha da geliştirerek 9 Ocak katliamını yaptıran AKP iktidarının sonunu getirecektir.

Paris katliamının 6’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “Bugün zindanda, dışarda ve Kürtlerin bulunduğu her yerde kadın özgürlük mücadelesinin öncülüğünde Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma amacıyla faşizmi yenilgiye uğratma mücadelesi sürdürülmektedir. Kadınların öncülük ettiği bu mücadele 2019 yılının büyük bir mücadele içinde geçeceğini müjdelemektedir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı açıklaması şöyle: “Bundan 6 yıl önce bizzat AKP iktidarının emriyle PKK’nin kurucu kadrolarından Sakin Cansız, Avrupa Kürt diplomasi sorumlularından Fidan Doğan, gençlik hareketi kadrolarından Leyla Şaylemez, Paris’in merkezinde katledildiler. Bu katliam Kürt Özgürlük Hareketine karşı uygulanan Sri Lanka tarzı tasfiye saldırısının bir parçası olarak yapılmıştır. Katledilen arkadaşlarımızın özgürlük özlemi mutlaka gerçekleştirilecek, tüm Kürt düşmanları yenilgiye uğratılacaktır.

‘AKP HÜKÜMETİ YIKILMA İLE KARŞI KARŞIYA KALINCA ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLATTI’

Soykırımcı, sömürgeci Türk devletinin Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine karşı imha saldırılarını Önder Apo’ya yönelik tecritle birlikte 2011 yazında başlatmıştır. Bu imha saldırılarını sonuca götürmek için PKK yönetimi de hedeflenmiştir. Özgürlük dağlarında bu amaçlarına ulaşamayacaklarını bildiklerinden Avrupa’da çalışmalarda sorumluluklar üstlenen Sakine yoldaş ve yanındaki arkadaşlar hedeflenmiştir. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla MİT müsteşarı Hakan Fidan katliamı planlamış, Ömer Güney adlı bir MİT elemanına yaptırmışlardır. Her türlü kirli savaş yöntemini kullanma kararının alındığı 2011 ve 2012 yılındaki imha politikalarının son saldırısı Paris Katliamı olmuştur. Ancak Sri Lanka modeliyle Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etmek isteyen AKP iktidarı yıkılmayla karşı karşıya kalınca çatışmasızlık süreci başlamıştır. Önder Apo tüm şehitlere saygının gereği onların özlemlerini sağlayacak bir demokratik çözüm süreci başlatmıştır. Ancak Tayyip Erdoğan ve AKP’nin karakterinde demokratik zihniyet olmadığı için 2011 yılında olduğu gibi Önder Apo’ya yönelik 5 Nisan’daki tecritle birlikte Kürt Özgürlük Hareketini yok etme saldırısı başlatılmıştır.

Şehirlerin yakılıp yıkılması, yüzlerce sivilin katledilmesi, her türlü kirli savaş yönteminin kullanılarak Kürt halkının özgürlük mücadelesine saldırıldığı bu 3,5 yılda da Sakine Cansız gibi örgüt yönetimi de hedeflenmiştir. ABD, öncü kadrolar hakkında çıkardığı kararla Türk devletinin bu yönlü saldırılarını teşvik etmiştir. Ancak Türk devleti 3,5 yıldır tüm imkanlarıyla saldırdığı halde karşısında AKP-MHP iktidarının sonunu getirecek bir direnişle karşılaşmıştır. Sakine Cansız’ın Diyarbakır cezaevinde gösterdiği direniş ruhu bugün her yerde ayağa kalkmış bulunmaktadır. Zindan direniş ruhuyla, ‘Güneşimizi Karartamazsınız’, öz yönetim direnişleri ve Efrîn direnişinin fedai ruhu birleşerek bugün soykırımcı sömürgeci AKP-MHP faşizmine karşı tarihi bir direniş göstermektedir. Bu direnişler Sakine Cansızların dimdik iradeleriyle mutlaka başarıya ulaşacaktır.

Sakine Cansızların büyük emekleri ve öncülüğü ile büyüyen Kadın Özgürlük Hareketi ruhuyla yenilmez hale gelen Kürt Özgürlük Hareketi Saraların şehadetinin 7. yılında mücadeleyi daha da geliştirerek 9 Ocak katliamını yaptıran AKP iktidarının sonunu getirecektir. Sakine yoldaşın özgürlük mücadelesinin her anında inandığı Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye mutlaka gerçekleştirilecektir.

Kadın özgürlük ruhuyla donanmış bir mücadele önündeki zorluklar ne olursa olsun başarıya ulaşır ve hedeflerini gerçekleştirir. Kadın özgürlük ruhuyla yürütülen mücadelenin olduğu hiçbir yerde egemenlik, iktidar, sömürgecilik ayakta tutulamaz. Kürt Özgürlük Hareketi de kadın özgürlük ruhuyla kendini yenilmez kılarak mücadelesini zorluklar ve saldırılar ne olursa olsun sürdürmekte, özgür ve demokratik yaşamı yakınlaştırmaktadır. Saralar(Sakine Cansız), Rojbinler (Fidan Doğan) ve Ronahiler’in (Leyla Şaylemez) özgürlük tutkuları ve bizlere bıraktıkları miras 2019 yılında mücadeleyi daha fazla geliştirmemizi emretmektedir.

Bugün zindanda, dışarda ve Kürtlerin bulunduğu her yerde kadın özgürlük mücadelesinin öncülüğünde Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma amacıyla faşizmi yenilgiye uğratma mücadelesi sürdürülmektedir. Kadınların öncülük ettiği bu mücadele 2019 yılının büyük bir mücadele içinde geçeceğini müjdelemektedir. Bu temelde başta Kürt kadınları ve gençleri olmak üzere tüm Kürdistan halkını ve dostlarını mücadeleyi yükselterek AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratmaya, Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’yi gerçekleştirmeye çağırıyoruz.”