KCK: Ramazan eşitliğe, özgürlüğe, halkların ve inançların kardeşliğine vesile olsun

Ramazan ayı arifesinde bir mesaj yayınlayan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, “İslam alemi yeni bir oruç ayına başlamaktadır. Bu aydaki ibadetlerin eşitliğe, özgürlüğe, halkların ve inançların kardeşliğine yol açmasını diliyoruz” dedi.

Kurdistan, Türkiye ve Suriye’deki halkların Ramazan ayına deprem ve sel afetlerinin yol açtığı büyük kayıplarla girdiğini belirten KCK, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin halklara ve inançlara düşmanlığı ve AKP-MHP’nin yayılmacı Türk İslamcı politikasının, afetlerde acı ve kayıpları arttırdığına ve halkları büyük zorluklarla karşı karşıya getirdiğini kaydetti.

Türk devleti ve hükümetinin deprem afetini Kürt ve Arap halklarına karşı soykırım siyasetine zemin yaptığının da altının çizildiği açıklamada şunlar belirtildi:

“Bu amaçla sinsi planlar geliştirdi. Arap ve Kürt Alevileri yerlerinden yurdundan göçertmek istedi. Kürtlerin Kurdistan’ı boşaltması için ahlaksızca saldırılar yürüttü. Bu zalim ve münafık güruhun tüm saldırılarına rağmen halklarımız insani anlamı ve değeri büyük yardımlaşma ve dayanışmayla birbirine destek oldu, olmaya da devam etmektedir. Halklarımızın bu dayanışması sömürgeci soykırımcı Türk devletinin planlarını önemli oranda bozdu. Halklarımız demokratik dayanışma ve paylaşım ile, AKP-MHP elinde mafya ve çete organizasyonuna dönüştürülmüş devlete pek de ihtiyaç olmadığını göstermiş oldu. Yaşadığımız süreç içinde inanç guruplarının, halk topluluklarının ve sivil toplum örgütlemesinin ve dayanışmasının ne kadar önemli ve gerekli olduğu da bir kez daha görüldü. Halklarımızın bu hayırlı ve yararlı tutum ve katılımlarını Kürdistan'da ve her alanda oruç ayında da büyüterek sürdüreceğine inanıyoruz. Vicdan sahibi herkesi bu yılki ramazanı, Türk İslamcı AKP-MHP iktidarının sonunu getirmeye vesile etmeye çağırıyoruz.

Kurdistan halkı zalime karşı direnişin Zafer Bayramı Newroz’u Önderlik Yürüyüşünün 50. Yılının kazanımlarının verdiği coşkuyla kutlayarak ramazana başlamıştır. Kürt halkı bu yılki oruç ayına tüm zamanlardan çok daha bilinçli, örgütlü ve umutlu girmiştir. Kurdistan halkı ramazandan sonra kendilerini büyük ve tarihi yeni Newrozlar beklediğinin bilincindedir. Halkımızın tarihsel gelişmelerin arifesinde kutsal ibadetlerini demokratik kazanımlarını artırmaya vesile yapacağına inancımız tamdır. Bu amaçla hareket olarak halklarımızın ramazanda demokratik birliklerini, kardeşlik ve dayanışmalarını her zamandan çok daha fazla geliştirmeye, mücadele kararlılıklarını büyütmeye çağırıyoruz. Rojhilat Kurdistan ve İran’daki halk serhıldanlarında ilk günden bu yana demokratik İslam anlayışıyla yer alan Kurdistanlı mamoste ve seydalar vardır. İran halkları ve inançları arasında ayrım gözetmeden, demokratik birlik ve kardeşlik şiarıyla katılan bu yurtsever Mamosteyê Ayînî ve seydalarımızı selamlıyoruz, ibadetlerinin ve hizmetlerinin tüm din ve mezheplere fayda sağlayacak daha büyük hayırlara yol açmasını diliyoruz.

YARDIMA İHTİYAÇ DUYANLARA EL UZATILMALI

Halkımızı, insani ve dini vecibelerini yerine getirirken, başta şehit ve tutuklu ailelerimizden olmak üzere yardıma gereksinim duyan Kurdistanlılara daha çok destek olmaya davet ediyoruz. Kurdistan halkını bu yıl da fitre ve zekatlarını yurtsever hayır kurumlarına bağışlamaya çağırıyoruz. Kurdistan halkının bu ramazanda da deprem ve selden mağdur olmuş kardeşlerini unutmayacağını, sofrasındakini yurtseverlik ruhuyla paylaşacağına inanıyoruz.

Sömürgeci soykırımcı Türk devleti ve faşist hükümeti, depremi Kurdistan'ı boşaltma, afet bölgelerinde demografik değişim yapma saldırısına dönüştürmüştür. Her inançtan Kurdistanlıları, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin bu saldırısına, topraklarına sımsıkı sarılarak, inancını, kimliğini ve kültürünü daha güçlü sahiplenerek yanıt vermeye çağırıyoruz. Tüm Kurdistanlıların bu saldırı karşısında birlik ve dayanışma içinde olmasının hayati önemde bir yurtseverlik görevi olduğunu ramazan orucu nedeniyle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Yaşamını yitirmiş yurttaşlar için bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Kurdistanlı Müslümanların, Türk iktidar İslam dinciliğine karşı iman ve amellerini Newroz meydanlarında yükselttikleri sloganlarla birleştirerek demokratik İslam çizgisinde Müslümanlar olduklarını göstereceğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha başlamakta olan ramazan orucunun hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Edilecek duaların ve işlenecek iyi amellerin zalim ve münafıkların sonunu getirmesini umuyor, vicdan sahibi her kesi bu safta yer almaya çağırıyoruz.”