KCK: Veysi Taş bir Kurdistan şehididir

KCK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Veysi Taş için bir açıklama yayınlayarak “Şehadete ulaşmasıyla birlikte o artık şehitler kervanına katılmış ve Kurdistan’ın bir şehidi olmuştur” dedi.

Cuma günü Mêrdîn’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Veysi Taş için yayınlanan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

"Önder Apo üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Veysi Taş arkadaş şehit düşmüştür. Biz Veysi Taş arkadaşın eylemini ve bu eylemi gerçekleştirirken dile getirdiği sözleri basından öğrenmiş olduk. Veysi Taş arkadaş, Önder Apo üzerindeki tecride karşı siyasi bir eylem yapmış ve şehadete ulaşmıştır. Biz Veysi Taş arkadaş şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerini kez daha saygı ve minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz zafer ve başarı sözünü yineliyoruz.

Veysi Taş arkadaş, bizlere bıraktığı mesajdan da anlaşıldığı gibi ömrünü Kurdistan özgürlük mücadelesine vermiş çok değerli bir Kurdistan yurtseveridir. 12 Eylül faşist askeri darbe döneminde Diyarbakır zindanında kalmış ve ağır işkenceler görmüştür. Daha sonraları da tutuklanmış ve zindanda kalmıştır. Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin katliamcı, işkenceci ve Kürt düşmanı yüzünü çok iyi görmüş ve tanımıştır. Yaşamı boyunca da soykırımcı sömürgeci düşmana karşı mücadele etmiştir. Dolayısıyla son derece bilinçli, derin bir yurtseverlik bilincine ve duygusuna sahip bir kişi olduğu görülmektedir. Şehadete ulaşmasıyla birlikte o artık şehitler kervanına katılmış ve Kurdistan’ın bir şehidi olmuştur.

Veysi Taş arkadaş bu eylemiyle Önder Apo’ya olan bağlılığını ve Önder Apo’nun Kurdistan halkı açısından ifade ettiği değerin ne derecede büyük olduğunu çok açıkça ortaya koymuştur. Gerçekleştirdiği eylem onun Önder Apo’ya ve Kurdistan özgürlük mücadelesine aşkla ve derin bir sevgiyle bağlı olduğunu göstermiştir. Önder Apo’ya ve Kurdistan davasına olan bağlılığı çok büyük ve anlamlıdır. Yaptığı eylem de çok büyük bir cesaret ve bağlılık örneğidir. Büyük bir saygıyı ve değeri hak etmektedir. Bizlere bıraktığı mesajlar da son derece anlamlı ve önemlidir. Ape Musa’dan bahsetmesi, Dörtleri ve Ferhat Kurtay arkadaşı anması çok anlamlıdır. Kürt halkına yaptığı çağrılar ve Kürt sanatçılara verdiği mesajlar mutlaka dikkate alınmalı ve yerine getirilmelidir. Yurtsever Kurdistan halkı Veysi Taş arkadaşın şehit düşmeden önce belirttiği bütün dilek ve çağrılarını anlamlı görmeli ve yerine getirmelidir. Biz Kürt özgürlük hareketi olarak Veysi Taş arkadaşın çağrı ve dileklerini bizlere verilmiş bir talimat olarak görüyor ve öyle yaklaşacağımızı belirtiyoruz.

Veysi Taş arkadaş büyük bir eylem yapmış, halkımıza, dostlarımıza ve demokrasi güçlerine Önder Apo’nun sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarını sağlayana kadar mücadeleyi büyütme ve başarıya götürme çağrısı yapmıştır. Aynı zamanda hareket olarak soykırımcı sömürgeci düşmana karşı mücadeleyi zengin yöntem ve eylemlerle sonuç alıcı bir tarzda büyütmemizi istemiştir. Bu açıdan değerli yurtseverimiz Veysi Taş yoldaşın eylemi doğru anlaşılmalı, bir tekrara girilmemeli, mücadele büyütülerek en anlamlı cevap verilmelidir.

Veysi Taş arkadaşın bize verdiği temel mesaj ve yaptığı çağrı; Önder Apo üzerindeki tecride karşı tepkiyi büyütmek ve İmralı işkence ve tecrit sistemini kırmaktır. Veysi Taş arkadaşın anısına sahip çıkmak da en başta bu çağrısı temelinde hareket etmektir. Biz başta Veysi Taş arkadaş olmak üzere tüm şehitlerimizin temel çağrısı olan İmralı işkence ve tecrit sisteminin kırılması ve Önder Apo’nun özgürlüğünün sağlanması için halkımızın, dostlarımızın ve kadınların tepkilerini daha güçlü ortaya koymaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."