KDP, Güney Kürdistan Bölgesi bayrağının gölgesinde Türk ordusuna üs kuruyor

Güney Kürdistan’da kısa bir süre önce Türk askerlerinin gerilla tarafından vurulduğu bir noktaya, Güney Kürdistan Bölgesi bayrağı dikilerek, gölgesinde işgalciler için askeri üs yapımına başlandı.

ANF’ye ulaşan görüntüler, Güney Kürdistan’ın Amediye bölgesinde yapımına başlanan askeri bir üssü gösteriyor.

Bu üs için tam olarak, Amediye Tepesi’nde Komanda Sahası olarak bilinen ve gerillanın şu anda da aktif savaştığı yer belirlenmiş.

Görüntüler, KDP’nin bu tepeye Güney Kürdistan Bölgesi bayraklarını dikerek, gölgesinde Türk ordusu için askeri üs yapmaya başladığını gösteriyor. 

Tepedeki birkaç noktada Federal Kürdistan Bölgesi bayrakları ve yapımına başlanmış duvarlar göze çarpıyor. 

Görüntü çekimi sırasında konuşan gazeteci Kurtay Serhat, “KDP Türk ordusuna, Güney Kürdistan bayrağının gölgesinde karakol yapıyor” diyor.

TÜRK ASKERİNİN VURULDUĞU NOKTAYA KARAKOL YAPIYORLAR

Kurtay Serhat işgalci Türk ordusunun 4 Temmuz gecesi buraya asker konuşlandırdığını hatırlatırken, bir gün sonra, yani 5 Temmuz’da gerillanın burada eylem gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Bu bilgileri veren Serhat, tepede bayraklardan birinin dikildiği noktayı göstererek, “İşte burada, bu bayrağın olduğu yerde Türk askerleri gerillanın hedefi oldu, bir asker öldü, biri yaralandı” diyor.

Aynı görüntü içerisinde bu bilgiyi doğrulayan görüntüler de paylaştı. 6 Temmuz’da Türk askerinin göründüğü aynı noktaya, Kürdistan bayrağı dikilmiş. Biraz ötesinde ise inşaatı başlayan karakol var.

KDP aylardır Türk devletinin işgal ettiği noktalarda askeri üs yapmak için seferber olurken, birçok kez gerilla karşısında darbe alan Türk askerlerinin yardımına koşarken de gözlendi.

KARAYILAN: AMEDİYE’YE GELİN VE KURULAN ÜSLERİ GÖRÜN!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan da 22 Eylül’de ANF’de yayınlanan mülakatında, KDP’nin Türk devletine sunduğu katkının Güney Kürdistan için de bir çözümün önünü kapattığı tepkisinde bulundu.

Karayılan, “Devlet, gerillayı bitirirse tüm Kürdistan’ı soykırımdan geçirir. KDP böyle yapmamalı, neden böyle yapıyor? Buna anlam vermedik. Gerçekten bu durumu onlara sormak gerekir. Neden böyle yaptıklarını halka izah etmeleri gerekir” dedi.

KDP’nin bir izah yapmak zorunda olduğunu kaydeden Karayılan, “Bugün o kadar insanımız zulüm görüyor. Biz bu zulme karşı duruyoruz. Lojistik, istihbarat, çembere alma, yol kapatma ve her konuda bu kadar yardım, katkı sunmak ne anlama geliyor. Biz bu kadarını da beklemiyorduk. Bu sebepten dolayı onlar kendileri izah etmeli” diye ekledi.

KDP’nin Türk devleti için Amediye’de yol yaptığına da dikkat çeken Karayılan, bunun sıradan bir durum olmadığını belirterek, “Amediyê'nin yolları biraz yamaç orada 3 mevzimiz var. Düşman bu mevzilerimizi alamayacağını anladı. Daha sonra KDP'yi de bu meseleye çekme taktiğini devreye koydu. Türk devleti Kürtler arasında bir savaş çıkarma planını uyguluyor. Bundan dolayı biz çok hassas yaklaşıyoruz sürece fakat KDP hiç hassas yaklaşmıyor” ifadelerini kullandı.

Bu bilgilerin doğru olmadığını iddia edenleri Amediye’ye davet eden Karayılan, şunları dile getirdi:  “Orada her şeyi görecekler. Her tarafta Türk askerleri var ve üsler kuruluyor. Tamam sizin yerinizdir ama şu an Türk devleti ile orada bir savaşımız var aramıza girmeyin. O zaman bakalım biz mi onları yenilgiye uğrayacağız, yoksa onlar mı bizi? İnancımız belli. Türk devleti nereyi ele geçirmiş? Arkadaşlarımız 2 yıldır Avaşîn'de Türk devleti ile göğüs göğüse çatışıyor. Her yerde savaşıyoruz. Bombardımana, hava saldırılarına, kimyasal silahlara, her türlü tekniğe karşı savaşıyoruz. Biraz vicdan olsa bu durumda Türk devleti ile işbirliği yapmazlar. Türk devleti zaten işgalci bir devlet nasıl onlara yardım ederler?”