Kemalbay: Faşizme sessiz kalmayarak kazanacağız

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, Vicdan ve Adalet Nöbetinde konuştu. Kemalbay, faşizme sessiz kalmayacaklarını ve kazanıncaya dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki Vicdan ve Adalet Nöbeti sürüyor. Nöbeti beşinci gününde HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay ziyaret etti. 

Kemalbay, üç büyük kentte yapılan nöbet eylemlerine değinerek, "Nöbetimiz Amed'de başladı, İstanbul ve Van'da devam etti. Van denizinden İzmir denizine aktı. Halklarımızın partililer ile buluşmasını engellemek için bu alan bariyerlerle açık cezaevi haline getirildi" dedi. 

'KAZANANA KADAR MÜCADELE'

AKP ve MHP’nin el ele vererek kendilerini halktan koparmaya çalıştığına dikkat çeken Kemalbay, 7 Haziran seçimlerinin ardından faşist bir sürecin başladığını ifade etti. Faşizan uygulamalara karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Kemalbay, şöyle dedi: "Barış ve adalete kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada kızgın güneşin altında nöbeti güçlendiriyorsunuz. Halkaya halka, umuda umut ekliyorsunuz. İzmir il yönetimine, çalışanlarına ve en önemlisi burada günlerdir nöbet tutan vekillerimize teşekkür ediyorum."

Kemalbay, kadınlar, gençler, doğa ve tüm halklar kazanıncaya dek mücadeleye devam edeceklerini vurgularken, "Dersim ve Hasankeyf'te yıkımlar sürüyor. Birlikte kazanacağız. Figen Yüksekdağ'a, Selahattin Demirtaş'a, Gültan Kışanak'a, Sebahat Tuncel'e ve zindanda bulunan tüm yoldaşlarımıza buradan selam gönderiyoruz. Bu onların da nöbetidir" diye belirtti.